Musk sluit faillissement Twitter niet uit: ondertussen probeert het platform haastig adverteerders terug te winnen

De nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, vertelde het personeel donderdag in een vergadering dat het bedrijf financiële problemen heeft die zo ernstig zijn dat een “faillissement niet uitgesloten is”.

Waarom is dit belangrijk?

De kersverse Tesla-topman Elon Musk kocht twee weken geleden Twitter voor 44 miljard dollar, waarmee de miljardair voor miljarden dollars aan schulden op zich nam. Hij moet nu dringend de kosten omlaag brengen van het verlieslatende bedrijf, dat op twee kwartalen na nooit winstgevend is geweest. Ondertussen lijken adverteerders het sociale platform massaal te verlaten, waardoor de inkomsten van Twitter serieus worden geraakt. Ze lijken te willen afwachten hoe het medium zich ontwikkelt onder leiding van de miljardair.

In het nieuws: Musk vertelde medewerkers dat hij verwacht dat Twitter volgend jaar een “netto negatieve cashflow van enkele miljarden dollars” zal hebben, aldus The Information.

  • "Zonder aanzienlijke inkomsten uit abonnementen is er een goede kans dat Twitter de komende economische neergang niet zal overleven”, aldus Musk. “We kunnen niet opschalen naar een miljard gebruikers en onderweg enorme verliezen nemen. Dat is niet haalbaar”. 
  • De CEO waarschuwde zijn werknemers voor
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20