Hoe Musk na één week al zijn stempel heeft gedrukt op Twitter

Musk is nu iets langer dan een week CEO van het socialemediaplatform Twitter. Zijn intrede is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zo heeft de miljardair al de helft van het personeel ontslagen en heeft hij enkele nieuwe functies voor het platform uit de doeken gedaan.

Waarom is dit belangrijk?

Musk heeft op 27 oktober de overname van Twitter gefinaliseerd. Hij moest daarvoor 44 miljard dollar op tafel leggen. Intussen heeft de miljardair al geprobeerd om op verschillende manieren zijn stempel te drukken op het bedrijf.

Helft van het personeel ontslagen

Een van de opvallendste wapenfeiten van Musk tot nu toe is de massale ontslagronde.

  • De werknemers van Twitter kregen vrijdag via mail te horen of ze nog voor het bedrijf mogen blijven werken. Musk heeft zo 3.700 mensen de laan uitgestuurd, wat de helft van het personeelsbestand is.
  • Het persagentschap Bloomberg meldt dat de zakenman afgelopen weekend aan een tiental ontslagen werknemers heeft gevraagd om toch terug te keren. Zij zouden per ongeluk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.