“Meer uren kloppen of vertrekken”: Elon Musk stelt werknemers voor een ultimatum

De werknemers van Twitter hebben gisteren een mail ontvangen waarin ze voor een allesbepalende keuze worden gesteld: harder werken en meer uren kloppen of hen job verliezen. De deadline om te reageren loopt deze avond al af.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk staat sinds eind vorige maand aan het roer van Twitter. Gedurende die periode heeft de miljardair al enkele opvallende beslissingen genomen, zoals de helft van het personeel ontslaan. Hij sluit overigens niet uit dat het socialemediaplatform failliet kan gaan. Het zijn met andere woorden zeer onzekere tijden voor het personeel van Twitter.

In het nieuws: volgens Musk moeten de werknemers bereid zijn om tot het uiterste te gaan.

  • "Om van Twitter 2.0 een succes te maken, zullen we extreem hardcore moeten zijn. Dat betekent lange uren kloppen en harder werken. Alleen uitzonderlijke prestaties zullen voldoende zijn", staat er in de mail van de miljardair te lezen.
  • Het personeel heeft nog tot 17 uur (Eastern Time), oftewel tot 23 uur Belgische tijd, om te reageren op de mail. Wie weigert om voor Twitter te blijven werken, za
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.