Twijfelende investeerders jagen Wall Street lager

De Amerikaanse aandelenbeurzen moeten dinsdag terrein prijsgeven. Investeerders lijkte te twijfelen aan de robuustheid van de recente rally, nu het economisch herstel allesbehalve duurzaam lijkt.

De Dow Jones moet 396 punten prijsgeven, een daling van 1,5 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq sluiten respectievelijk 1,1 procent en 1,5 procent lager.

Commentaren van Raphael Bostic, de voorzitter van de Atlanta Fed, joegen de belangrijkste aandelenindexen lager. Volgens hem dreigt het economisch herstel in de Verenigde Staten af te vlakken nu het aantal coronabesmettingen hard toeneemt. Ook Carsten Brzeski van ING wijst op  tegenvallende data die aangeven hoe moeilijk de terugkeer naar normaliteit zal zijn. Verder speelt de opflakkering van het virus in delen van het VK, Duitsland en Australië investeerders parten.

Reisaandelen maken een flinke duik. Zo verliezen luchtvaartmaatschappijen American Airlines en United Airlines meer dan 6 procent. De voornaamste aanbieders van cruises – Norwegian, Carnival en Royal Caribbean – koersen elk minstens 6 procent lager.

Goed nieuw was er op het farmafront. Het Amerikaanse farmabedrijf Novavax koerst 37 procent hoger, nu het zich verzekerd heeft van 1,6 miljard dollar uit het ‘Operation Warp Speed’-fonds. Dat is een overheidsprogramma dat bedrijven steunt in de dure en risicovolle zoektocht naar een vaccin. Novavax gaat het geld aanwenden om de cruciale fase 3-klinische studie te financieren.

Olie gaat 0,7 procent hoger. Een vat WTI kost dinsdagavond 40,34 dollar. Goud gaat 0,8 procent hoger. Een ounce goud noteert nu tegen 1.808 dollar. De euro laat 0,3 procent liggen tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,127 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat 0,68 procent lager en kost 9.225 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20