Trump tuimelt voor het eerst in 26 jaar uit de Forbes 400 lijst van rijkste Amerikanen

Voor het eerst sinds 1995 staat de naam van ex-president Donald Trump niet meer op de Forbes lijst van Amerika’s 400 rijkste mensen.

Trump stond sinds 1996 in elke Forbes 400 – meestal in de bovenste helft -, maar het tijdschrift meldt dat Trumps geschatte fortuin van 2,5 miljard dollar dit jaar 400 miljoen tekort komt om in de lijst te worden opgenomen.

Forbes schreef dat Trump’s nettowaarde sinds het begin van de coronavirus pandemie met 600 miljoen dollar is gedaald. De reden is niet ver te zoeken: zijn portefeuille bestaat voornamelijk uit eigendommen in de grootstad. Die hebben de voorbije 18 maanden vaak betrekkelijk leeg gestaan. Vorige maand raakte bekend dat de Trump Organization zwaar getroffen werd door de covidcrisis. De Trump Tower aan Fifth Avenue in New York City zou zo een kwart van zijn huurders zijn kwijtgespeeld. 

Nog volgens Fortune moet Trump de reden voor zijn verliezen enkel bij zichzelf zoeken. Aan het begin van zijn presidentschap kreeg Trump een gouden kans om zijn bezittingen van de hand te doen. Nu betaalt hij de prijs voor het feit dat hij dat niet gedaan heeft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20