Travelex-wisselkantoren in België failliet verklaard

De ondernemingsrechtbank van Gent heeft de Travelex-wisselkantoren in ons land failliet verklaard. Dat schrijft De Tijd maandag. Ongeveer 70 werknemers worden daardoor getroffen.

Nadat de vennootschap begin deze zomer bescherming tegen haar schuldeisers had gekregen, verklaarde de Gentse ondernemingsrechtbank haar vrijdag failliet, zegt de rechtbank. De dagvaarding in faillissement kwam van de voorlopig bewindvoerder die de rechtbank had aangesteld. Mogelijk zag hij geen overlevingskansen meer. De man verkoos maandag geen commentaar te geven omdat het dossier niet meer in zijn handen is.

Travelex had tien vestigingen in België, onder meer op de luchthaven van Zaventem en in enkele grote treinstations. De Belgische poot van het bedrijf, die ook andere activiteiten had, is al enkele jaren verlieslatend. Daar kwamen vorig jaar nog problemen bovenop, zoals een cyberaanval, de coronapandemie en moeilijkheden met geldtransferpartner Western Union, waardoor de cijfers helemaal onderuitgingen. Ook de Britse moedergroep ging deels om dezelfde redenen door zwaar weer. Ze kreeg vorig jaar eveneens beschermers tegen haar schuldeisers, maar kon uiteindelijk een doorstart maken. Die ging wel gepaard met banenverlies en de sluiting van vestigingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20