Tot ruim 50 procent korting op een autolening tijdens een afgelast Autosalon: waar vind je de goedkoopste leningen?

Door de coronacrisis vindt het Autosalon van Brussel ook dit jaar niet plaats. Dat houdt de banken weliswaar niet tegen om het prijskaartje van de autoleningen stevig te verlagen. Sommige banken hebben de rente met maar liefst 50 procent doen zakken.

Het start van het nieuwe jaar gaat traditiegetrouw gepaard met de opening van het Autosalon van Brussel. Maar net zoals vorig jaar kan het evenement niet plaatsvinden als gevolg van de coronacrisis. In een normale situatie zou het Autosalon van 15 tot 23 januari de deuren openen.

Tijdens het Autosalon kan je profiteren van allerhande mooie kortingen. De afgelasting van het evenement neemt niet weg dat de autoproducenten alsnog uitpakken met saloncondities. Ook de banken zijn opnieuw van de partij. De afgelopen dagen hebben verschillende kredietgevers de rente op de autoleningen verlaagd. Wie van plan is een groene wagen te kopen kan bij heel wat banken een rente lager dan 1 procent krijgen.

Argenta

Argenta heeft op 3 januari de spits afgebeten. De bank heeft zowel de rente op de gewone als ecologische autolening verlaagd. Wie leent voor de aankoop van een nieuwe wagen, betaalt bij Argenta momenteel een rente van 0,99 procent. Voorheen was dat 1,75 procent. Dit voordeeltarief geldt enkel voor wagens die maximaal 3 jaar oud zijn. Wie een oudere (tweedehands)wagen koopt, ziet de rente stijgen tot 3,95 procent.

De rente op een groene autolening bedraagt momenteel 0,75 procent. Dat is bijna een halvering van het originele tarief. Voor 3 januari gold nog een tarief van 1,49 procent.

BNP Paribas Fortis

Ook de grootbank BNP Paribas Fortis heeft inmiddels de rente op de autolening naar beneden bijgesteld. Voor een financiering van een milieuvriendelijke wagen daalt de rentevoet van 1,5 naar 0,60 procent. Die korting geldt voor wagens uit de categorieën A of B van de Europese etikettering inzake CO2-uitstoot.

Voor een nieuwe wagen (maximaal 3 jaar oud) heeft de grootbank de rente verlaagd van 1,9 naar 0,9 procent. Voor een tweedehandswagen bedraagt het tarief 3,9 procent.

KBC

KBC is ook in de voetsporen getreden van BNP Paribas Fortis en Argenta. De grootbank heeft de rente op de autolening verlaagd van 1,19 naar 0,89 procent. Net zoals bij de andere banken geldt dat tarief enkel voor wagens die maximaal drie jaar oud zijn.

Voor elektrische wagens en plug-in hybrides komt het nieuwe tarief uit op 0,69 procent. Voorheen was dat 0,99 procent. Indien je een tweedehandwagen koopt die ouder is dan drie jaar zie je het tarief oplopen tot 3,4 procent.

Belfius

De komende dagen en weken gaan ongetwijfeld nog andere banken het hakmes bovenhalen. Zo verlaagt Belfius op 10 januari de rente op de groene autolening van 0,99 naar 0,6 procent. Het is nog niet duidelijk of de staatsbank ook de rente op de gewone autolening zal verlagen. Die bedraagt momenteel 1,6 procent. Voor een tweedehandswagen (ouder dan drie jaar) rekent Belfius een rente van 3,95 procent aan.

Wat doet Beobank?

Zoals elk jaar blijft de vraag wat Beobank zal doen. Die bank profileert zich tijdens het Autosalon doorgaans als absolute prijsbreker. Beobank pakte vorig jaar uit met een tarief van 0,65 procent op alle autoleningen. De bank zal dus met een grotere korting over de brug moeten komen om BNP Paribas Fortis te kloppen, althans wat de groene autoleningen betreft.

Hou er wel rekening mee dat dit tijdelijke kortingen zijn en dat de banken de tarieven doorgaans in februari of maart opnieuw optrekken.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.