Strijd om goedkoopste autolening is losgebarsten: Beobank is opnieuw de prijsbreker

De annulering van het Autosalon op de Heizel houdt de banken niet tegen om het mes te zetten in de rentes op de autoleningen. Beobank duikt wederom onder de tarieven van de concurrenten.

Argenta stak in december al het lont in het kruitvat. De bank liet toen weten dat het op 4 januari de rente op de autoleningen naar beneden bijstelt. Intussen zijn veel banken in de voetsporen van Argenta getreden. Zo hebben onder meer de grootbanken KBC, BNP Paribas Fortis en Belfius de tarieven bijgeknipt.

Minder dan 1 procent

Nagenoeg alle banken duiken vlotjes onder de symbolische grens van 1 procent. Zo betaalt u bij Belfius tijdelijk een rente van 0,95 procent als u een lening afsluit voor een nieuwe wagen. Dat is 75 basispunten minder dan het normale tarief.

De tarieven zijn nog lager voor wie een groene wagen wil financieren met een lening. Belfius heeft bijvoorbeeld de rente op de ecologische autolening verlaagd van 1,5 naar 0,85 procent.

Ook Beobank neemt deel aan de prijzenslag. De bank pakt, net zoals de twee voorgaande jaren, uit met een rente van 0,65 procent. Het kortingstarief is geldig voor alle autoleningen tot 50.000 euro met een maximale looptijd van 60 maanden. Voorts mag de wagen die gefinancierd wordt met de lening niet ouder zijn dan 2 jaar. De bank maakt dus geen onderscheid tussen gewone wagens en groene wagens.

Goedkoopste autoleningen op dit moment

Dit zijn op dit moment de drie goedkoopste leningen voor een nieuwe wagen:

  1. Autolening bij Beobank: 0,65 procent
  2. Autolening bij KBC: 0,89 procent
  3. Autolening bij Belfius: 0,95 procent

Dit zijn op dit moment de drie goedkoopste leningen voor een groene wagen:

  1. Groene autolening van Beobank: 0,65 procent
  2. Groene autolening van Belfius of KBC: 0,69 procent
  3. Groene autolening van BNP Paribas Fortis: 0,75 procent

Hoger tarief voor wie tweedehandswagen koopt

Wie leent voor de aankoop van een tweedehandswagen kan in sommige gevallen genieten van de tarieven voor een nieuwe wagen. Dat is zo wanneer de wagen niet ouder is dan een bepaalde leeftijd. Het merendeel van de banken hanteert een plafond van 2 of 3 jaar.

Indien uw wagen ouder is dan de plafondleeftijd, stijgt het prijskaartje van de autolening gevoelig. De grootbank Belfius verhoogt het tarief bijvoorbeeld tot 3,95 procent voor wagens die ouder zijn dan drie jaar. Dat is 3 procentpunten meer dan het huidige kortingstarief voor nieuwe wagens.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20