Geen Autosalon? Geen probleem! Banken maken autoleningen goedkoper

Normaal zou binnenkort de 99ste editie van het Autosalon plaatsvinden in de Brusselse Heizelpaleizen, maar de coronacrisis heeft daar een stokje voorgestoken. Dat houdt de banken weliswaar niet tegen om het mes te zetten in de rentes op de autoleningen.

Het eerstvolgende Autosalon zal pas volgend jaar plaatsvinden. Febiac, de organisator van het Autosalon, liet vorig jaar in oktober weten dat door de coronapandemie de Brussels Motor Show is uitgesteld. ‘De huidige ontwikkeling van de coronapandemie laat ons niet toe om een ‘fysiek’ auto-, motor- en lichte bedrijfsvoertuigensalon te organiseren’, liet salondirecteur Pierre Lalmand toen weten.

Saloncondities bij automerken

We hebben goed nieuws voor wie vreest dat hij dit jaar stevige kortingen zal mislopen. Ondanks de annulering pakken veel automerken uit met saloncondities in januari. Zo bieden onder meer Volkswagen en Mazda al speciale kortingen aan.

Ook de banken laten de annulering van het Autosalon niet aan hun hart komen. Sommigen hebben al de tarieven op de autoleningen gevoelig verlaagd. Argenta heeft op 4 januari de rente op de lening voor een nieuwe wagen verlaagd van 1,75 naar 1,1 procent. Wie een groene wagen wil financieren, betaalt tijdelijk een rente van 0,85 procent. Dat is 64 basispunten goedkoper dan het oorspronkelijk tarief. De tarieven zijn geldig tot en met 28 februari 2021.

Start prijzenslag

Ook KBC haalt het snoeimes boven. De grootbank hanteert momenteel een rente van 0,89 procent voor de financiering van een nieuwe wagen. Voorheen was dat 1,29 procent. De bank heeft ook de rente op de groene autolening verlaagd. Die bedraagt nu 0,69 procent in plaats van 1,09 procent. De kortingstarieven gelden tot 31 maart 2021.

BNP Paribas Fortis heeft eveneens de tarieven verlaagd. Bij de grootbank betaalt u tussen 5 januari en 1 maart 2021 een rentevoet van 0,75 procent voor nieuwe auto’s met een beperkte CO2-uitstoot. Dat is de helft minder dan het originele tarief. Voor de andere nieuwe auto’s zakt het tarief in die periode van 1,90 naar 0,99 procent.

Tot slot heeft Crelan de rente op een lening voor elektrische auto’s tot 2 jaar en wagens op gas verlaagd naar 0,82 procent.

Het is als het ware een traditie dat de banken een prijzenslag starten bij de start van het nieuwe jaar. Vorig jaar kwam Beobank op de proppen met het laagste tarief van de markt. De bank verlaagde toen het tarief tot 0,65 procent voor leningen tot 50.000 euro. Vraag is of Beobank dit jaar opnieuw uitpakt met zo’n scherp tarief.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20