Autosalon uitgesteld tot 2022

Geen Autosalon in januari volgend jaar. Organisator Febiac laat weten dat de volgende editie pas in januari 2022 plaatsvindt. De reden daarvoor is, uiteraard, de coronacrisis.

‘Sinds het begin van de pandemie in maart volgen we de sanitaire situatie op de voet en overwegen we voortdurend de voorwaarden en modaliteiten die de organisatie van een salon op een verantwoorde manier al dan niet kunnen toelaten’, klinkt het in een persbericht. Dat bleek niet het geval en dus vindt het salon pas een jaar later plaats.

De voorbije weken waren er heel wat plannen om het salon toch nog ‘coronaproof’ te laten doorgaan – zoals kleine salons in showrooms van dealers of gewoon een rij auto’s waar de bezoekers niet konden aankomen -, maar die lijken nu ook niet door te gaan.

‘Geen veiligheidsmaatregelen ondermijnen’

‘Vandaag, nu de pandemie opnieuw snel aan kracht wint, moet Febiac besluiten dat de huidige ontwikkeling ervan ons niet toelaat om een ‘fysiek’ auto-, motor- en licht bedrijfsvoertuigensalon te organiseren. Wij willen op geen enkele manier de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen ondermijnen die de overheid van elke burger en elke organisatie verwacht’, zegt salondirecteur Pierre Lalmand in een persbericht.

Het Autosalon is met jaarlijks een half miljoen bezoekers erg belangrijk voor de autosector. Het is elk jaar goed voor een derde van de verkoop. De volgende editie vindt plaats van 14 tot 23 januari 2022.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20