Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Toch verplichte sluiting voor kapperszaken

Logo Business AM
Business

24/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

De Nationale Veiligheidsraad heeft dan toch de knoop doorgehakt: kappers moeten vanaf woensdagochtend de deuren sluiten, al zeker tot en met 5 april. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De voorbije dagen reageerde de sector bijzonder ontstemd over de coronamaatregelen. Sinds vorige week moeten alle niet-essentiële handelszaken verplicht dicht blijven, behalve kappers. Zij mochten actief blijven, indien ze slechts één klant per keer ontvingen en de regels rond social distancing in acht namen.

Een absurde situatie, klonk het overal. ‘Laat de kapperszaken nu in godsnaam sluiten. We kunnen ons gewoon niet houden aan de veiligheidsvoorschriften. Haar knippen op 1,5 meter afstand, dat is gewoon stupide’, zei Stéphane Coigné van werkgeversorganisatie Coiffure.org.

Door de verplichte sluiting maken de kappers aanspraak op de Vlaamse hinderpremie. Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) bevestigt dat ze recht hebben op het eenmalige bedrag van 4.000 euro. Voorts komen ze ook in aanmerking voor het overbruggingsrecht voor zelfstandigen, dat een maandelijkse vergoeding 1.291,69 euro (1.614,10 euro met gezinslast) omvat.

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton