Toch verplichte sluiting voor kapperszaken

De Nationale Veiligheidsraad heeft dan toch de knoop doorgehakt: kappers moeten vanaf woensdagochtend de deuren sluiten, al zeker tot en met 5 april. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De voorbije dagen reageerde de sector bijzonder ontstemd over de coronamaatregelen. Sinds vorige week moeten alle niet-essentiële handelszaken verplicht dicht blijven, behalve kappers. Zij mochten actief blijven, indien ze slechts één klant per keer ontvingen en de regels rond social distancing in acht namen.

Een absurde situatie, klonk het overal. ‘Laat de kapperszaken nu in godsnaam sluiten. We kunnen ons gewoon niet houden aan de veiligheidsvoorschriften. Haar knippen op 1,5 meter afstand, dat is gewoon stupide’, zei Stéphane Coigné van werkgeversorganisatie Coiffure.org.

Door de verplichte sluiting maken de kappers aanspraak op de Vlaamse hinderpremie. Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) bevestigt dat ze recht hebben op het eenmalige bedrag van 4.000 euro. Voorts komen ze ook in aanmerking voor het overbruggingsrecht voor zelfstandigen, dat een maandelijkse vergoeding 1.291,69 euro (1.614,10 euro met gezinslast) omvat.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20