Kappers eisen dat overheid hen oplegt om te sluiten

De kappers in ons land zijn razend dat er nog geen verplichte sluiting is voor kapperszaken tijdens de coronacrisis. Daardoor komen ze niet in aanmerking voor sommige steunmaatregelen.

Kappers mogen volgens de huidige regeling open blijven, maar mogen maximaal één klant per keer toelaten. Dat tot veel onbegrip van veel kappers, die ernstige vragen hebben over de gevolgen voor hun gezondheid.

Ze willen liever helemaal sluiten, maar doen dat niet op eigen initiatief. De kappers wachten op een overheidsbevel, zodat ze kunnen terugvallen op de steunmaatregelen voor bedrijven die verplicht moeten sluiten.

Beroepsfederatie Coiffure.org eist alvast een verplichte sluiting. Verscheidene kappers stappen zelfs naar de rechtbank, en stellen de overheid in gebreke indien geen verplichte sluiting wordt opgelegd, zo wordt bevestigd.

Het protest blijkt ook uit een open brief van kappersketen Kreatos aan premier Sophie Wilmès. ‘We kunnen met zekerheid stellen dat géén van ons allen begrijpt waarom de alom gekende maatregelen niet binnen ons vakgebied van toepassing zijn.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20