Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Kappers eisen dat overheid hen oplegt om te sluiten

Logo Business AM
Business

23/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Isopix

De kappers in ons land zijn razend dat er nog geen verplichte sluiting is voor kapperszaken tijdens de coronacrisis. Daardoor komen ze niet in aanmerking voor sommige steunmaatregelen.

Kappers mogen volgens de huidige regeling open blijven, maar mogen maximaal één klant per keer toelaten. Dat tot veel onbegrip van veel kappers, die ernstige vragen hebben over de gevolgen voor hun gezondheid.

Ze willen liever helemaal sluiten, maar doen dat niet op eigen initiatief. De kappers wachten op een overheidsbevel, zodat ze kunnen terugvallen op de steunmaatregelen voor bedrijven die verplicht moeten sluiten.

Beroepsfederatie Coiffure.org eist alvast een verplichte sluiting. Verscheidene kappers stappen zelfs naar de rechtbank, en stellen de overheid in gebreke indien geen verplichte sluiting wordt opgelegd, zo wordt bevestigd.

Het protest blijkt ook uit een open brief van kappersketen Kreatos aan premier Sophie Wilmès. ‘We kunnen met zekerheid stellen dat géén van ons allen begrijpt waarom de alom gekende maatregelen niet binnen ons vakgebied van toepassing zijn.’

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton