Toch een economische expert in Celeval: Johnny Thijs sluit alsnog aan

De gebeden van zelfstandigenorganisatie Unizo en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zijn verhoord, want voormalig Bpost-topman Johnny Thijs maakt dan toch deel uit van het nieuw-samengestelde expertenpanel Celeval.

‘Met Johnny Thijs en Pierre Wunsch verdwijnen twee economische zwaargewichten. Vinciane Morel doet dat uitstekend, maar één economische stem moet het opnemen tegen een veelheid aan virologen en medische experts’, fulmineerde Unizo-baas Danny Van Assche woensdagmorgen in een gesprek met de redactie van Business AM.

‘Debatteren over de zwaarste economische crisis in 100 jaar zonder iemand uit de economische wereld aan tafel die contact heeft met het bedrijfsleven, dat vind ik verbijsterend’, sprong Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, mee op de kar. Wel maakte hij meteen een opening dat Johnny Thijs zou terugkeren in het expertenpanel dat de Nationale Veiligheidsraad bijstaat.

Broodnodige stem

En kijk, éminence grise Johnny Thijs doet alsnog zijn intrede. De 68-jarige ex-bedrijfsleider en bestuurder bij Electrabel zorgt voor de broodnodige economische stem tussen de andere experts. Volgens de krant Het Nieuwsblad zal Thijs de komende dagen samenzitten met voorzitter Celeval om de werklast te bespreken.

‘We moeten nog bekijken hoe mijn taak er concreet zal uitzien’, reageert hij in de krant. ‘Maar het is de bedoeling dat ik kan aansluiten als volwaardig lid. Al moet ik de komende periode ook energie steken in een privé-initiatief.’ Daarover kan Thijs momenteel nog geen details verschaffen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20