Time zal binnenkort cryptomunt ApeCoin aanvaarden als betaalmiddel voor digitale abonnementen

Time, een Amerikaans nieuwsblad dat bijna 100 jaar oud is, zal binnen enkele weken de cryptomunt ApeCoin (APE) aanvaarden als betaalmiddel voor digitale abonnementen. Dat heeft het bedrijf zelf aangekondigd via Twitter.

Time heeft via Twitter aangekondigd dat het binnen enkele weken ApeCoin zal aanvaarden als betaalmiddel voor een digitaal abonnement. Het is niet de eerste cryptomunt waarmee een abonnement kan afgesloten worden. Het is ook al mogelijk om te betalen met Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP) en Dogecoin (DOGE).

Time omart Web3

Time profileert zich maar al te graag als een medium dat de komst van Web3 omarmt. Het nieuwsmedium heeft vorig jaar drie iconische covers van het weekblad verkocht als NFT (non-fungible tokens). Die verkoop heeft toen 435.000 dollar in het laatje gebracht.

Intussen heeft het bedrijf ook aangekondigd dat het nu woensdag een NFT-versie lanceert van de nieuwe uitgave van het blad waarin een uitgebreid interview staat met Vitalik Buterin, de medeoprichter van de blockchain Ethereum. Hij zal ook op de cover van het weekblad staan.

Daarnaast heeft het bedrijf in september 2021 een project gelanceerd waarbij het NFT’s verkoopt van allerhande artiesten. Dat project heeft de naam TimePieces gekregen. Het is overigens via dat Twitterprofiel dat Time het nieuws over ApeCoin heeft bekendgemaakt.

Wat is ApeCoin?

ApeCoin is een munt dat op 17 maart werd gelanceerd door het NFT-project Bored Ape Yacht Club (BAYC). Het is een zogeheten ERC-20 token. Dat zijn tokens die gecreëerd worden op de blockchain Ethereum.

Bij de lancering werd een aanzienlijk deel van die crypto’s via een airdrop aan leden van de Bored Ape Yacht Club geschonken. Een airdrop is een marketingstunt waarbij (in dit geval) crypto’s worden verdeeld over verschillende digitale portefeuilles.

Verschillende grote cryptohandelsplatforms, waaronder Coinbase, Binance, FTX, Uniswap en KuCoin, bieden intussen de digitale munt al aan. Volgens Coinmarketcap, een site die de cryptokoersen volgt, was de munt bij de lancering iets meer dan 20 dollar waard. Intussen schommelt de koers rond 10 dollar.

Evolutie ApeCoin sinds lancering – Bron: Coinmarketcap

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20