OpenSea geconfronteerd met peperdure rechtszaak over gehackte Bored Ape

Een voormalige eigenaar van een Bored Ape Yacht Club begeeft zich deze week op onbekend terrein en spant een rechtszaak aan tegen de toonaangevende NFT-marktplaats OpenSea. De stap komt nadat de voormalige Bored Ape eigenaar het slachtoffer werd van een exploit op het platform waarbij inactieve listings betrokken waren, en die ertoe leidde dat hackers in staat waren om de Ape voor slechts 0,01 ETH te ‘kopen’.

Details

Een inwoner van Texas heeft eind vorige week de rechtszaak aangespannen en vraagt om meer dan $1 miljoen aan schadevergoeding of de rechtmatige terugkeer van zijn Bored Ape #3475. De man beweert dat OpenSea op de hoogte was van de bug op het platform die resulteerde in de 0,01 ETH verkoop van de Ape, die blijkbaar niet te koop werd aangeboden door de eigenaar op het moment dat hij werd uitgebuit

De hacker wist de Ape voor 0.01 ETH te ontvreemden, en verkocht het snel door voor 99 ETH, of ongeveer $250K tegen de huidige prijzen. De Ape is aantoonbaar in de top 20% van zeldzaamheid; veel Bored Ape Yacht Club NFTs in dit zeldzaamheidsniveau brengen meer dan $1miljoen op, wat de dollarbedragen in deze rechtszaak een serieuze geloofwaardigheid geeft.

De aanklacht stelt dat “in plaats van zijn platform stil te leggen om deze veiligheidsproblemen aan te pakken en te verhelpen, gedaagde doorging met zijn activiteiten. De gedaagde riskeerde de veiligheid van de NFT’s en digitale kluizen van zijn gebruikers om ononderbroken door te gaan met het innen van 2,5% van elke transactie.”

Dit is de eerste keer dat we een rechtszaak op dit niveau zien tegen OpenSea of enige NFT marktplaats wat dat betreft.

Het mogelijke gevolg

Afhankelijk van hoe deze zaak afloopt, is er een aanzienlijke kans voor deze rechtszaak om een precedent te scheppen voor NFT rechtszaken tegen marktplaatsen in de toekomst – en dit zal een zaak zijn voor alle opkomende NFT marktplaatsen om goed in de gaten te houden. Bored Ape of niet, er zijn grote NFT projecten die grote dollartekens naast zich hebben staan, en veel individuen hebben een opmerkelijk vertrouwen in NFT marktplaatsen.

Het individu dat de aanklacht heeft ingediend, heeft aangevoerd dat hij heeft geprobeerd om de kwestie rechtstreeks met OpenSea op te lossen, maar dat er geen echte tractie of beweging gebeurde met de marktplaats. Dit incident was niet de eerste keer dat OpenSea problemen had met hacken, aangezien we alleen dit jaar al een aantal verhalen over deze kwestie hebben behandeld. Het platform is ook verwikkeld geweest in een heen-en-weer affaire met Larva Labs over het copycat project ‘CryptoPunks V1,’ dat de marktplaats onlangs heeft teruggetrokken, en alles bij elkaar heeft de juridische afdeling van OpenSea het druk genoeg.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20