Thunberg woensdag opnieuw in België

Greta Thunberg, de Zweedse klimaatactiviste, zal woensdag in Brussel verschijnen om enkele Europese hoogwaardigheidsbekleders te ontmoeten. Ze is er tot vrijdag.

Dat laat de 18-jarige weten via de Instagrampagina van haar Belgische tegenhangster Anuna De Wever. De Wever zal op vrijdag ook deelnemen aan een European Climate Strike. Op woensdag ontmoet Thunberg enkel Eurocommissarissen die de nieuwe klimaatwet moeten stemmen.

Europese Commissie

Woensdag moeten de Europese commissarissen ervoor zorgen dat de richtlijn om Europa tegen 2050 klimaatneutraal moet worden, wet wordt. Op dat moment zal Thunberg ook haar visie over de klimaatproblematiek geven aan de Europese Commissie.

In 2019 zette Thunberg haar visie al eens uiteen voor het Europees parlement in Straatsburg. Ze sprak ook al voor de VN-klimaatconferentie.

Klimaatstaking

Thunberg raakte in haar eigen land bekend omdat ze in 2018, voor de lokale verkiezingen, elke dag staakte voor het Zweedse parlement. Thunberg eiste strengere klimaatregels. Na de verkiezingen staakte ze nog elke vrijdag.

De klimaatstakingen vonden navolging in andere Europese steden, zoals ook bij ons in Brussel. In eigen land richtte Anuna De Wever, samen met compagnon Kyra Gantois de beweging Youth For Climate op. Daarmee staakten ze elke donderdag.

Deze vrijdag is De Wever opnieuw op post, samen met Thunberg, op een klimaatmars in Brussel.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20