Greta Thunberg dient patent op eigen naam in

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een aanvraag ingediend om haar eigen naam en die van haar beweging ‘Fridays For Future’ te beschermen als merknaam.

Op die manier wil ze commercieel misbruik tegengaan, verklaarde ze woensdag op Instagram. Die beslissing maakt mogelijk om juridische stappen te ondernemen tegen personen of bedrijven die haar naam gebruiken, als dat niet in overeenstemming is met de waarden die ze zelf vooropstelt, stelt Greta in het bericht.

Naam gebruikt

‘Mijn naam en die van #FridaysForFuture worden constant gebruikt voor commerciële doeleinden zonder akkoord’, verklaart de tiener. Ze betreurt ook dat er producten worden gelanceerd en geldinzamelingen worden gedaan in haar naam.

Door die neer te leggen als merknaam, is het niet de bedoeling om zelf commercieel profijt te halen, beklemtoonde Thunberg nog. ‘Ik verzeker je, de andere schoolstakers en ikzelf hebben geen enkele interesse in handelsmerken. Maar het is helaas iets wat moet gebeuren’, schrijft ze nog.

De tiener is het wereldwijde symbool geworden van de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. Ze startte in 2018 met acties voor het Zweedse parlement en die kregen al snel navolging in andere landen.

https://www.instagram.com/p/B76KMRjJPRn/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20