Vakbondsman Thierry Bodson (ABVV) pleit nog altijd voor een links blok

Thierry Bodson, van de socialistische vakbond ABVV, herhaalt ook na de verkiezingen de roep om een links blok, mét PTB/PVDA.

Gehoord: Volgens Bodson is zo’n links blok de enige manier om een antwoord te bieden op de MR.

  • “De MR kwam met een simplistisch, vergezocht project dat geen stand zal houden binnen de Europese begrotingsregels, maar de partij stond wederom tegen een verdeeld links zonder project”. Dat is de verklaring van Bodson waarom de liberalen het zo goed deden in Wallonië. Hij deed die uitspraak op La Première.
  • “De vakbonden, de mutualiteiten moeten volgens mij nog altijd de handen in elkaar slaan om een progressief front te creëren”, herhaalde hij. “Hopelijk zullen de linkse politieke partijen dat op een dag begrijpen.
  • “Wat echt jammer zou zijn, is dat we wachten om ons te verenigen tot – zoals in Frankrijk – extreemrechts aan de deur staat”, zo vergeleek hij de Waalse met de Franse politiek waar het Remblassement National van Marine Le Pen een grote overwinning binnenhaalde bij de Europese verkiezingen.
  • Toen Bodson in juni 2020 aan de leiding kwam van het ABVV, stond hij al bekend als een ‘linkse hardliner’. Die positie is dus zelfs nog meer richting links opgeschoven.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.