Tesla tikt recordkoers van 2.000 dollar aan

De Amerikaanse elektrische wagenbouwer breekt zijn eigen dagrecord van 1.989,9 dollar en tikt de psychologische grens van 2.000 dollar aan.

Tesla won donderdagavond om 19.20 uur Belgische tijd 6 procent en oversteeg zo even de kaap van 2.000 dollar per aandeel, maar zakte nadien weer terug naar 1.990. Toch blijft het een puike prestatie voor de Amerikaanse beurssensatie, die al wekenlang een spectaculaire klim aanhoudt. Sinds 1 juli geldt het tien jaar oude Tesla als de meest waardevolle autofabrikant ter wereld.

De prestatie van Tesla is navenant, als je de situatie vergelijkt met enkele maanden geleden. Tegenover het recente dieptepunt van 350 dollar midden maart, bij de grote beursturbulentie rond het coronavirus, is één aandeel nu bijna vijf keer zoveel waard. En vergeleken met een jaar geleden is één aandeel nu tien keer zoveel waard.

Vorige week maakte Tesla-CEO Elon Musk bekend dat er een splitsing van het aandeel zit aan te komen. Op 31 augustus splitst het aandeel van Tesla in vijf en krijgt elke aandeelhouder per aandeel vier bijkomende aandelen. Op die manier blijven de aandelen evenveel waard, maar één enkel aandeel oogt goedkoper. Sinds Musk de aankondiging deed, won Tesla al 40 procent op technologiebeurs Nasdaq.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20