Tesla splitst aandeel in 5 en zet Wall Street op groen

De Amerikaanse beurzen gaan goed van start. De Dow Jones, S&P500 en Nadaq veren allemaal net geen procent omhoog. Tesla veert op na een splitsing van het aandeel.

Net voor de openingsbel raakte bekend dat de Amerikaanse inflatie in juli dubbel zo hoog ligt als verwacht. Het prijspeil steeg er met 0,6 procent, ten opzichte van de verwachte 0,3 procent. Ook in juli was dat al het geval.

Bovenaan de tabel vallen vooral Invesco, Tesla en Liberty Global op. Investeerders Invesco koersen zowat 7 procent hoger kort na de opening. Het bedrijf profiteert onder andere van de stijgende goudprijs en kondigde een korting aan voor wie via hen in goud wil investeren. Goud wordt, ook in coronatijden, wel eens gezien als een veilige haven voor investeerders.

Tesla, alweer

Ook Tesla springt 6 procent hoger. Het aandeel wordt vandaag in vijf gesplitst. Daarnaast was er ook de recente beursgang van Xpeng. De Chinese ‘Tesla-concurrent’ komt in New York het vuur aan de schenen leggen van Elon Musk en co., wat de waarde van de elektrische autobouwer nogmaals onderstreept.

Liberty Global is dan weer een Amerikaans telecom en entertainmentbedrijf, dat ook actief is in Europa. Het kondigde gisteren een overname van het Zwitserse telecombedrijf Sunrise. De deal is goed voor 7,45 miljard dollar. De belegger reageert positief.

Vaccins

Opvallende uitschieter in het rood is de Amerikaanse farmagigant Novavax. Dat stelde nog een coronavaccin voor, dat zich momenteel in de tweede fase bevindt. De kwartaalresultaten vielen echter tegen en dat komt Novavax duur te staan. Het aandeel duikt 23 procent. Hetzelfde lot is ook Sorrento beschoren. De Amerikaanse regering sloot vandaag namelijk een deal met Moderna voor 100 miljoen vaccins, dat vermindert de terugverdieneffecten voor andere vaccinmakers.

Ook onderaan de tabel doen vooral hotelketen Wynn Resorts en vliegtuigbouwer Boeing het niet bijster goed. De aandelen zakken respectievelijk met 3 en 1 procent. Daar blijft de coronacrisis roet in het eten gooien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20