Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 19 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Alweer een Amerikaanse vaccindeal: regering betaalt 1,5 miljard aan Moderna voor 100 miljoen dosissen

Logo Business AM
Coronacrisis

12/08/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

EPA

De VS sloten dinsdag voor de vierde keer een deal met een farmabedrijf dat aan een coronavaccin bezig is. Ze betalen Moderna 1,5 miljard dollar voor 100 miljoen dosissen van zijn vaccin als het werkt.

Moderna zal de dosissen al klaarmaken en aanleveren terwijl de laatste klinische tests nog bezig zijn. De Amerikaanse overheid houdt die bij en eens het vaccin groen licht krijgt, wordt het gratis verdeeld onder de bevolking. Als het naar behoren blijkt te werken, kunnen de VS nog 400 miljoen dosissen bijbestellen. Er ging ook al 1 miljard dollar belastinggeld naar de ontwikkeling van het vaccin.

Moderna zit in zijn derde, en dus laatste, fase van testen op mensen en maakt zich sterk dat het middel tegen september klaar zou kunnen zijn. Dan moet het uiteraard nog door allerlei autorisatiemechanismes, maar door de coronacrisis gaat die goedkeuring tegenwoordig iets sneller vooruit.

Andere farmabedrijven

Het is de vierde deal tussen de Amerikaanse regering en een vaccinmaker. Eerder gaf het land al 2,1 miljard aan het gezamenlijke vaccin van Pfizer en BioNTech, net als aan Sanofi en GSK. Ook Johnson & Johnson kreeg 1 miljard dollar voor de verspreiding van zijn potentiële vaccin. De VS betaalden al 7 miljard aan vaccindeals.

Maar de Amerikanen lijken het meest te geloven in Moderna. Bij de andere vaccins wachten ze namelijk om ze aan te kopen nadat ze goedgekeurd zijn. Het aantal extra dosissen dat bijbesteld kan worden, is bij andere farmabedrijven beperkt tot 200 miljoen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  39.948.934
 • Aantal
  doden
  1.113.102
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  222.253
 • Aantal
  doden
  10.413
KU Leuven test studenten zelf op coronavirus Icon
16:41

KU Leuven test studenten zelf op coronavirus

Leuvense studenten kunnen zich vanaf maandag laten testen op een coronabesmetting in een afnamecentrum dat het KU Leuven in samenwerking met de hogescholen speciaal...


Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks