TLSA of TSLA? Beleggers verwarren biotechbedrijf met beurssensatie Tesla

De koers van Tiziana Life Sciences is verdrievoudigd in de afgelopen paar maanden. Volgens analisten heeft dat deels te maken met zijn beursticker, die goed op die van autobouwer Tesla lijkt.

Een beursticker is de officiële code van een aandeel, bijvoorbeeld FB voor Facebook of AAPL voor Apple. Op de Amerikaanse Nasdaq-beurs staat het biotechbedrijf Tiziana Lifa Sciences als TLSA genoteerd, wat snel te verwarren is met TSLA, de ticker van e-automaker Tesla.

De recente koersstijging van Tiziana heeft mogelijk te maken met hoop rond de Covid 19-behandeling die het bedrijf ontwikkelt. Maar onder meer analist Corné van Zeijl in De Telegraaf wijst op een andere verklaring. Beleggers willen inderhaast een order voor Tesla intikken, maar typen per ongeluk TLSA, de ticker van Tiziana. Gevolg: de koers van Tiziana gaat de hoogte in.

Zoom

Tiziana zou niet het eerste bedrijf zijn dat profiteert van een naamsverwarring. Het bedrijf Zoom Technologies moest van de beursuitbater zijn ticker ZOOM in ZMTO veranderen, omdat beleggers het verwarden met de snel groeiende videodienst Zoom.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20