Tesla denkt aan restaurants en entertainment bij laadstations

Autobouwer Tesla heeft bij het United States Patent and Trademark Office een aanvraag ingediend om de bescherming van zijn handelsmerk ook tot de voedingsindustrie uit te breiden. Het bedrijf zou op basis van die aanvraag bij één van zijn laadstations in Los Angeles een restaurant willen openen.

Het initiatief lijkt te beantwoorden aan een droom van Elon Musk, topman van Tesla, die al jaren praat over de opening van een restaurant in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Volgens sommige analisten zou Tesla hier mogelijk zelfs de uitbouw van een hele keten op het oog kunnen hebben.

Drive-in bioscoop

‘Drie jaar geleden al maakte Musk gewag van plannen voor de inplanting van een restaurant – in de tradities van de jaren vijftig van de voorbije eeuw – op de site van één van de Tesla Supercharger stations in Los Angeles’, aldus het magazine Fortune.

Jeffrey Straubel, technologie-directeur van Tesla, had eraan toegevoegd dat de autobouwer rond het concept van winkels en eetgelegenheden op zijn laadstations met vertegenwoordigers van de restaurantsector al gesprekken was opgestart.

In maart van dit jaar kondigde Musk aan te hopen in Santa Monica snel een laadstation met een soort drive-in bioscoop – waar de grote successen uit de filmgeschiedenis zouden worden getoond – te kunnen bouwen.

‘De patentaanvraag lijkt een aanwijzing dat Tesla in deze sector mogelijk een belangrijke groei op het oog heeft’, aldus analist Steven Kamall, oprichter van initiatieven zoals Hospitality House en The Chef Agency, in een commentaar op het initiatief van de autobouwer.

‘De meeste restaurants hebben niet de neiging om handelsmerken aan te vragen. Dat gebeurt meestal bij merken die een franchise willen starten of een nationaal netwerk wil uitbouwen. Dit helpt om anderen te verhinderen inbreuken tegen de merkrechten te plegen en geeft een duidelijk teken over de intenties om met het merk en het concept een grootschalige groei te realiseren.’

Expertise

Elon Musk kan voor expertise in de restaurantwereld te rade gaan bij de Kitchen Restaurant Group. Die keten – die actief is in de Amerikaanse steden Colorado, Illinois en Tennessee – is eigendom van Kimball Musk, de jongere broer van de topman van Tesla.

Kimball Musk zetelde het voorbije decennium ook in de raad van bestuur van Chipotle Mexican Grill. Zelf heeft Elon Musk trouwens ook al enige ervaring in de horeca-wereld. Twee jaar geleden werd immers met veel bijval de Tesla Tequila gelanceerd.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20