Musk hint op Tesla-fabriek in Rusland

Tesla-CEO Elon Musk was deze week niet alleen druk in de weer met cryptomunten, maar ook met de selectie van mogelijke locaties voor een volgende autofabriek. Een van de opties: Rusland.

Tesla beschikt naast zijn vestigingen in de VS over twee gloednieuwe fabrieken elders in de wereld, in Shanghai en Berlijn. Musk bracht deze week een bezoek aan de Berlijnse site, maar kijkt ook al naar de toekomst. Hij ging mogelijk vorig weekend op prospectie in het Verenigd Koninkrijk en hintte vrijdag in een videogesprek met Russische studenten ook op een fabriek in Rusland.

‘Ik denk dat we dicht zijn bij het opzetten van een aanwezigheid in Rusland, en ik denk dat het geweldig zou zijn. We gaan in de toekomst kijken naar fabrieken in andere delen van de wereld, mogelijk Rusland op een bepaald punt’, verklaarde Musk, die nog pleitte voor meer dialoog tussen Rusland en de Verenigde Staten.

SpaceX

Musk, die ook de CEO is van het ruimtevaartbedrijf SpaceX, had nog woorden van lof voor de Russische ruimtevaarthistorie. Hij sprak op het wetenschappelijk evenement op uitnodiging van Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Het evenement dient mogelijk als voorbereiding op een gesprek met Russisch president Vladimir Poetin.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20