Grootste supermarkt in Kroatië aanvaardt crypto voor online aankopen, maar heeft nog ambitieuzere plannen

De supermarktgroep Konzum aanvaardt voortaan 9 verschillende cryptomunten en wil de nieuwe betaalmethode ook naar zijn fysieke verkooppunten halen.

Met meer dan 700 winkels en 10.000 werknemers is Konzum de grootste supermarktketen in Kroatië, een land met iets meer dan 4 miljoen inwoners. De retailspeler voerde deze week betalingen met cryptomunten zoals Bitcoin in voor online aankopen.

Maandag kondigde het bedrijf aan dat het in totaal negen cryptomunten zal aanvaarden. Zo kunnen klanten nu voedsel, hygiëneproducten en andere essentiële waren aankopen met digitale munten. De ondersteunde munten zijn Bitcoin, Ether (hoofdmunt van het Ethereum-systeem), EOS, Dai, Bitcoin Cash, Ripple, Stellar en ook stablecoins (munten die de koers van fiatgeld volgen) zoals Tether en USD Coin.

Handelaars afschermen van de volatiliteit van crypto

Om betalingen met cryptomunten mogelijk te maken, sloeg Konzum de handen in elkaar met een lokaal cryptoproject genaamd Electrocoin. Zij maken gewag van PayCek, een systeem waarmee handelaars cryptomunten kunnen ontvangen voor transacties in hun online winkels. 

Om te zorgen dat handelaars zo veel mogelijk afgeschermd worden van de volatiliteit van cryptomunten, garandeert het PayCek-systeem een vastgelegde wisselkoers bij het begin van een transactie, staat te lezen in een bericht van de supermarkt.

“Technologie die de toekomst vorm geeft”

Uroš Kalinić, een lid van het bestuur van de supermarkt, gelooft dat de introductie van cryptobetalingen weerspiegelt dat het bedrijf bereid is om bij te benen met globale trends en innovaties binnen de retailsector

“Als het grootste retailbedrijf in Kroatië, met een voorgeschiedenis van bijna 65 jaar, is het nodig om een leider te zijn op de binnenlandse markt voor technologische vooruitgang. We zijn daarom trots dat we een nieuw gebied verkennen dat pijlsnel ontwikkelt en de toekomst vorm geeft,” zei Kalinić in een bericht. 

Konzum wil het daarom in de toekomst ook mogelijk maken om te betalen met cryptomunten op fysieke plaatsen.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20