Steven Spielberg verkoopt superjacht voor 130 miljoen euro, inclusief filmzaal

De gerenommeerde Amerikaanse regisseur Steven Spielberg verkoopt zijn 86 meter lange superjacht. En de prijs? Zo’n 160 miljoen dollar, oftewel 130 miljoen euro. 

Het schip Seven Seas werd gebouwd door het Nederlandse Oceanco, dat ook een zeiljacht bouwt voor Amazon-topman Jeff Bezos. Spielberg heeft het jacht sinds 2010 in zijn bezit maar wil het nu van de hand doen. 

Het jacht biedt plaats aan vijftien tot twintig gasten verdeeld over negen hutten, en heeft een eigen fitnesszaal, massageruimte, sauna en een zwembad op het achterdek. De Seven Seas haalt een topsnelheid van 19,5 knopen (36 km/u) en heeft een bereik van 5.200 zeemijlen (9.600 kilometer).

Ultramoderne filmzaal

‘Het met hout beklede hoofdsalon, op een bovendek samen met de eigenaarssuite, is een ruimte ter grootte van een balzaal die de volledige breedte van de boot overspant met meerdere zitjes, een grote tv en een bar met Guinness op vat’, schrijft Robb Report. ‘Achter het salon is een ronde eetzaal met gebogen wanden van glas van vloer tot plafond die open schuiven naar een teakhouten dek, perfect voor cocktails.’

Zoals het een filmregisseur betaamt, heeft het superjacht een ultramoderne filmzaal, inclusief een bar een piano. Net buiten de zaal, in het achterste gedeelte van de boot, is er een gedeeltelijk overdekt teak dek van 2.700 m² met een bar, een eetruimte en ligstoelen rond het zwembad. 

Tweedehands superjachten

Uit een recente berekening van het tijdschrift Boat International blijkt dat vermogende consumenten wereldwijd sinds begin dit jaar al meer dan 1 miljard Britse pond geïnvesteerd hebben in de aankoop van een tweedehands superjacht om aan de lockdowns te ontsnappen. 

‘De opmerkelijke interesse in deze tweedehands superjachten is vooral gedreven door de pogingen van de vermogende klasse om aan de reisbeperkingen wegens de coronapandemie te ontsnappen’, zei Stewart Campbell, hoofdredacteur van Boat International. ‘De pandemie maakt het ook voor de rijken moeilijker om naar verre vakantiebestemmingen te reizen. Met de aankoop van een superjacht wordt het echter mogelijk om ook dichter bij huis een vakantie te organiseren.’

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20