Sterrenchef Noma bakt nu burgers als coronaproof succesrecept

De Deense chef Réne Redzepi, bekend van sterrenrestaurant Noma, heeft een coronaplan. In plaats van 18 gangen op locatie kan u bij hem binnenkort een burger en frietjes gaan eten.

Noma, de hemel op aarde voor foodies en het restaurant dat een eigen tv-reeks, een eigen documentaire en een boekenreeks op zijn naam heeft staan, is dicht. Logisch, alles is dicht door een lockdown die het grootste stuk van Europa in zijn greep heeft.

Van pop-up naar burgerbar

Daarom heeft Réne Redzepi, het brein en de handen achter Noma, een reeks initiatieven genomen die zijn keukenpersoneel aan het werk moeten houden. Zo was er al een pop-up in Australië, maar daar stopt het niet. Er komt namelijk een Noma-hamburgerkraam op de plaats van zijn restaurant in Denemarken: POPL.

Redzepi zegt bij The Guardian dat hij bij de pop-up, toen niemand kon reserveren, pas merkte hoe leuk hij het vond om opnieuw veel mensen te bedienen. Zo had hij ook eens de kans om voor familie en vrienden te koken, spontaan.

Noma

Het concept van Noma vraagt veel planning, structuur, personeel en een reservatielijst. Er kunnen maximum 60 mensen per shift dineren. Bij de pop-up Noma was de gastenlijst ook beperkt, maar het kon volgens Redzepi nog breder. Hamburgers dus.

Nog democratischer ook. Waar u bij Noma al snel 300 euro uitgeeft voor een avondje culinaire hoogstandjes, zal u bij de Noma-burgerbar slechts 18 euro kwijt zijn aan een burger. Er komt ook nog zowat 6 euro bij voor frietjes. En het beste: u kan gewoon aanschuiven. Er kunnen dus ettelijke honderden mensen per dag het beste van chef Redzepi proeven, of toch de beste burger die de man kon bedenken.

De burgerbar gaat open op 3 december en blijft niet al te lang staan. We zouden zeggen: rep u ginds. Maar goed onthouden dat Denemarken een rode zone is en u dus in quarantaine moet.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20