Beste restaurant ter wereld heropent met enkel hamburgers

Het Deense tweesterrenrestaurant Noma, dat tot vier keer toe als beste restaurant ter wereld werd geklasseerd, beperkt zijn aanbod voorlopig tot hamburgers.

De wereldberoemde zaak in Kopenhagen is opnieuw gedeeltelijk geopend, maar in tegenstelling tot vroeger is reserveren niet langer nodig. Toen Noma in 2016 een pop-up restaurant opende in het Australische Barangaroo, een voorstad van de hoofdstad Sydney, meldden zich op de wachtlijst 27.000 mensen. Alle hadden 312 euro over voor een 12-gangenmenu.

Maandenlange wachtlijsten waren bij Noma dus de norm, niet de uitzondering. Tot Covid-19 daar een einde aan maakte.

Het typische 18-gangenmenu is voorlopig vervangen door een meer simpel aanbod, waarbij 2 hamburgers centraal staan: de noma cheeseburger en de noma veggie burger. Klanten kunnen een hamburger of ijskreem ook gewoon afhalen en thuis opeten. In de tuin van Noma is een pop-up bar opgericht, waar klanten wijn kunnen drinken of gewoon wat kunnen rondlopen.

‘We wilden iets doen waarbij iedereen zich goed zou voelen’, aldus chef René Redzepi. ‘We wilden tonen dat iedereen welkom is.’

Wanneer Noma zijn traditionele menu opnieuw zal aanbieden is nog niet bekend. Daarvoor is het nog wachten op een officiële datum.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20