Starbucks: “Een betrouwbare crypto-munt komt er aan, maar het is niet bitcoin”

“Ik denk niet dat de bitcoin de munt van vandaag of morgen is. Maar ik denk wel dat er één of enkele betrouwbare digitale munten uit de blockchaintechnologie zullen voortkomen.”Dat heeft Howard Schultz, de voormalige CEO en stichter van de Amerikaanse koffieketen Starbucks, gezegd tijdens een conference call.

“Deze cryptomunten zullen moeten worden erkend door een merk in de fysieke omgeving. Een merk dat de transactie uitvoert en dat het vertrouwen van de consument heeft”, zei Schulz.

Volgens analisten is dit mogelijk een hint dat Starbucks plannen heeft om in de toekomst betalingen per crypto-munt te testen en/of te gaan aanvaarden.

Starbucks heeft crypto-wereld iets te bieden

Schultz voegde er snel aan toe dat het bedrijf uit Seattle geen plannen heeft om een eigen nieuwe crypto-munt uit te geven. Voorlopig wordt nog getracht de crypto-wereld te begrijpen, zei Schultz. “Pas dan zullen definitieve stappen in welke richting dan ook worden aangekondigd.”

“Laat niemand die nu luistert veronderstellen dat we het allemaal begrijpen en het voor elkaar hebben, want dat is niet het geval. Ook niet dat we grote investeringen op dit vlak doen, want dat is niet waar. Wel hebben we de bedrijven die dit alles nastreven iets te bieden.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20