Spaarrekening Kaupthing was ‘beste koop’ voor Test-Aankoop

De IJslandse bank Kaupthing werd tot op 9 oktober steevast geprezen als ‘beste koop’ voor spaarrekeningen door de consumentenorganisatie Test-Aankoop. Dat blijkt uit reacties van verschillende gedupeerden in de zaak. De laatste maanden werd daarbij veiligheidshalve wel verwezen naar het Beschermingsfonds bij eventuele moeilijkheden, maar intussen was de aanbeveling wel gemaakt. Pas op 9 oktober -de dag waarop de Kaupthingrekeningen werden geblokkeerd door de Luxemburgse overheid- verdween de aanbeveling van de site van Test-Aankoop.

Premier Yves Leterme vraagt ondertussen maatregelen zodat klanten hun spaargeld kunnen recupereren. In een brief aan zijn Luxemburgse collega Juncker zegt Leterme dat hij heel wat bezorgde reacties kreeg van Belgische klanten.

Ondertussen raakte bekend dat de overheid van Noorwegen de Noorse tak van de IJslandse bank Kaupting overgenomen. Dat onderdeel van Kaupthing kondigde vorige week donderdag aan alle stortingen en opnames te staken. Kaupting, de grootste bank van IJsland, werd vorige week al genationaliseerd door de IJslandse overheid.

Meer