Sony laat gebruikers tegen hun PlayStation 5 praten

Sony heeft woensdag uitgepakt met enkele nieuwe functies voor de spelconsole PlayStation 5. Deze zijn wel nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Momenteel kan slechts een klein groepje gamers de bètaversie van de nieuwe software uittesten. Een opvallende toevoeging: spraakcommando’s.

Sony doet in een blog de nieuwe functies voor de PlayStation 5 uit de doeken. De gamegigant spreekt onder meer van nieuwe opties voor de functie Party Chat, waarmee je in een chatruimte met vrienden kan praten terwijl je aan het gamen bent. Je kan onder meer kiezen om je party al dan niet open te stellen voor anderen. Er zijn ook verbeteringen aangebracht voor het melden van ongepast gedrag van spelers en voor het delen van games.

Nog een nieuwe functie is de mogelijkheid om tot veertien games en apps “vast te klikken” op het startscherm. De interface is ook verbeterd, waardoor het onder meer eenvoudiger wordt om met je vrienden te chatten. Daarnaast heeft Sony de mogelijkheid toegevoegd om spellen op hun genre te sorteren en heeft het de trofee-interface een make-over gegeven.

Een verbeterde interfacee (Sony – PlayStation)

Spraakcommando’s

De bètaversie van de nieuwe software introduceert ook spraakcommando’s. Door “Hey PlayStation” te zeggen, is het mogelijk om games, applicaties en instellingen te vinden en te openen. De spraakassistent kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een film op pauze te zetten of om naar je favoriete nummer te luisteren.

Momenteel is die optie alleen beschikbaar in het Engels en voor gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Indien de toevoeging een succes blijkt te zijn, zal ze in de toekomst ongetwijfeld ook in andere talen en landen worden ingevoerd.

Indien je zelf aan de slag wilt gaan met de (andere) nieuwe functies, kan je je hier aanmelden voor het bètaprogramma. Als je dit niet wilt doen, zul je nog even moeten wachten tot Sony een stabiele update voor alle gebruikers uitbrengt.

(ns, am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20