Softwaremaker Salesforce schiet omhoog op Wall Street na uitstekende resultaten

De Amerikaanse beurzen houden het droog woensdag bij de opening. De winsten blijven allemaal onder de 1 procent. Salesforce, dat maandag in de Dow Jones terechtkomt, vlamt omhoog.

Het zijn mooie dagen voor Salesforce, dat programma’s maakt om bedrijven te helpen hun klanten te beheren en cloudopslag aanbiedt. Dinsdag ging het aandeel al 16 procent hoger nadat bekendraakte dat het vanaf volgende week een plekje krijgt in de prestigieuze Dow Jones-index, die de 30 interessantste Amerikaanse aandelen omvat.

En woensdag doet het daar nog eens een scheut bij. Drie kwartier na de opening staat het aandeel 25 procent hoger na schitterende resultaten. Het afgelopen kwartaal boekte de groep een omzetgroei van 29 procent naar 5,1 miljard. De nettowinst ging maar liefst 2.785 procent hoger naar 2,6 miljard.

Ook onder andere de computerfabrikant HP en de kledingketen Urban Outfitters maken grote sprongen na beter dan verwachte resultaten.

Verder is het kalm op de Amerikaanse beursvloer. Beleggers kijken nu vooral uit naar de speech van centralebankvoorzitter Jerome Powell woensdag. Ze hopen daar te horen hoe de economie ervoor staat en of de Fed zijn stimulusplannen nog wil uitbreiden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20