Smartphoneverslaafd? Daar is een app voor

Wil u minder op uw smartphone tokkelen, maar lukt dat maar niet? Dan kan u de technologische toer op en installeert u gewoon een app die u dwingt om offline te gaan. Toch?

Space

Google Play / Space

Space doet aan tracking en kijkt naar welke apps u het meest gebruikt. U kan de apps die u niet wil gebruiken, ermee afzetten. Maar het draait Space vooral om zelf de kracht te ontwikkelen om uw telefoon minder te gebruiken. Toch zit er ook een spelelement aan Space: u kan bijvoorbeeld uw gebruikte tijd vergelijken met de wereld, uw vrienden of uw land. (iOS, Android)

FlipD

Google Play / Flip D

FlipD beweert meer dan een gewone app te zijn. Niet alleen je veelgebruikte apps blokkeren, maar ook ervoor zorgen dat u gefocust kan blijven op de taken die u moet doen. Daar heeft de app een hele waaier aan vervangingsactiviteiten zoals meditatie-sessies. Al is er ook gewoon een full-lock modus om alle verleiding weg te nemen. (iOS, Android)

Forest

Google Play / Forest

Als u houdt van beloningen voor uw inspanningen, dan is deze er eentje voor u. Telkens u een bepaalde tijd van uw smartphone blijft, planten ze bij Forest een boompje. Goed voor u, goed voor het milieu. Goed. (iOS, Android)

AppDetox

Bij AppDetox hebben ze een goed gevoel voor humor. U kan er uw appgebruik mee tracken van uur tot uur en bepaalde regels instellen. Daarnaast kan u ook bijhouden hoe snel, hoe vaak en op welke momenten u de regels breekt. Grappig en een beetje confronterend. (enkel Android)

Meer