Smalste huis in Londen staat te koop voor 1 miljoen euro

Het huis met de blauwe gevel is zo smal dat u er wellicht zonder opkijken voorbij wandelt. Toch hangt aan het smalste huis in Londen een stevig prijskaartje. 950.000 pond, of 1 miljoen euro, om precies te zijn.  

Ingeklemd tussen een dokterspraktijk en een kapsalon in de wijk Shepherd’s Bush, treft u het smalste huis in de Britse hoofdstad aan. Het huisje met vijf verdiepingen is op zijn smalste punt slechts 1,6 meter breed en staat momenteel te koop voor net geen miljoen pond. 

In de Victoriaanse tijd fungeerde het opmerkelijke pand – dat ergens einde 19de of begin 20ste eeuw werd gebouwd – als een hoedenwinkel, inclusief opslagruimte voor koopwaar en woonruimte op de bovenverdiepingen. 

‘Londense magie’

David Myers van vastgoedmakelaar Winkworth, die het huis verkoopt, vindt het hoge prijskaartje gerechtvaardigd omdat het pand ‘een uniek deel van de Londense geschiedenis’ vormt. ‘Het is een stukje Londense magie’, liet hij optekenen aan persbureau Agence France-Presse.

Het huis, vindt de Londense makelaar, is vooral geschikt voor een ‘jong stel of een individu’ dat ‘de schoonheid ervan ziet voor wat het is en het zal opkopen’. 

Voor de meeste mensen in Groot Brittannië – waar er voor een huis gemiddeld 256.000 pond (291.000 euro) wordt neergelegd – blijft het smalste huis in Londen echter onbetaalbaar.  

Waarde verdubbeld

Als de huidige vraagprijs van 950.000 pond wordt gehaald, zal het huis in waarde zijn verdubbeld sinds 2006, toen het werd verkocht voor 488.500 pond, volgens het Britse kadaster. Opmerkelijk: volgens Myers is het huis meer waard dankzij de kleine afmetingen.

‘In veel delen van Londen gebruiken mensen als maatstaf de pond per vierkante meter voor de waarde van hun eigendommen’, zei hij. ‘Dat werkt niet altijd zo. Wanneer je iets hebt dat zo individueel is als dit, moet de prijs daarop worden afgestemd.’

Foto: Winkworth
Foto: Winkworth
Foto: Winkworth

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20