Sardinië – Waar de jetset vakantie viert

 Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee, idyllische baaien en wuivende palmen. De Europese Caraïben vind je op Sardinië!

Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee. Hier vind je naar verluidt de allermooiste stranden van Europa! Het noorden van het eiland heeft prachtige lange zandstranden. De overige Sardijnse kust is eerder grillig en telt tal van baaitjes en kleine strandjes.

5 adembenemend mooie plekjes

In het noordwesten: Alghero

Aan de ‘Riviera del Corallo’ in het noordwesten van Sardinië ligt het middeleeuwse havenstadje Alghero. Hier vind je lange stadsstranden en een overvloed aan architectuur en monumenten – een ideale vakantiebestemming dus voor wie strand met cultuur wil combineren.

In het noorden: Stintino

Het pittoreske vissersdorpje Stintino ligt op het schiereiland Asinara in het noordwesten van Sardinië. De meeste toeristen brengen hier een bezoek aan La Pelosa, een van de mooiste stranden van Sardinië. Het fijne krijtwitte zand en het helderblauwe zeewater vormen het adembenemende decor van een vakantieplaatje dat herinnert aan de Caraïben.

In het noordoosten: Costa Smeralda

De Costa Smeralda, ook wel de Smaragdkust genoemd, werd in de jaren 1960 ontdekt door Prins Karim Aga Khan IV. Helemaal onder de indruk van de betoverende schoonheid van het landschap besloot hij er een exclusief vakantieoord voor de internationale jetset te maken. Kloppend hart van deze 55 kilometer lange kuststrook tussen Portisco en Baia Sardinia is het pittoreske plaatsje Porto Cervo. Hier vind je exclusieve winkels, een bruisend nachtleven en de meest luxueuze jachten van de Middellandse Zee.

In het zuidoosten: Cala Gonone

In het oosten van het eiland ligt het havenstadje Cala Gonone. Hoewel het levendige badplaatsje zelf een eigen strand heeft, staat het vooral bekend als opstapplaats voor een bezoek per boot aan de spectaculaire grotten, afgelegen baaien en anders onbereikbare zandstranden even verder naar het zuiden.

In het zuiden: Costa Rei

Het gezellige Costa Rei ligt in zuidoosten van Sardinië, ca. 70 km ten oosten van de hoofdstad Cagliari. Samen met drie andere stranden Scoglio di Peppino, Piscina Rei en Capo Ferrato maakt Costa Rei deel uit van een acht kilometer lang zon-, zee- en zandparadijs. Dichter bij de hoofdstad vind je het fijne zandstrand van Poetto. Hier kun je ontspanning op het strand combineren met een bezoek aan het mooie historische centrum van Cagliari.

(Bron:www.orbiville.be)

Zoek hier een vliegvakantie naar Sardinië

Boek hier een lastminute naar Sardinië

Koop hier een vliegticket naar Sardinië

Vergelijk hier de prijzen van hotels op Sardinië

 

 

Meer