Santander lanceert termijnrekeningen: hoe lucratief zijn die tegenover andere formules?

Er beweegt wat op de markt van de termijnrekeningen. De internetbank Santander Consumer Bank lanceert nieuwe rekeningen met een looptijd van één tot vier jaar. Die spaarformules brengen 2,75 à 2,9 procent bruto in het laatje, afhankelijk van de looptijd.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


Waarom is dit belangrijk?

Door je geld op een termijnrekening te parkeren, klik je je spaarkapitaal voor een bepaalde periode vast, gaande van enkele maanden tot tien jaar.

In het nieuws: Santander Consumer Bank lanceert vandaag voor het eerst termijnrekeningen in ons land. Tot nu toe kon je bij de bank alleen een spaarrekening openen. De nichespeler speelt in op de gestegen populariteit van termijnrekeningen, nu de rentevoeten stijgen. De nieuwe termijnrekening Vision Fix biedt looptijden aan van 1 tot 4 jaar.

  • De termijnrekening met een looptijd van één jaar brengt 2,75 procent bruto op. Na betaling van de roerende voorheffing (30 procent) ontvang je net
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20