Dit is hoe Samsung de strijd wil aangaan met chipkoning TSMC

De Zuid-Koreaanse technologietitaan Samsung kondigde vandaag in een persbericht aan in 2025 chips van 2 nanometer op de markt te willen brengen. 

Waarom is dit belangrijk?

Het nanometer-cijfer verwijst naar de grootte van elke unieke transistor op een computerchip. Hoe kleiner die transistoren zijn, hoe meer er op eenzelfde oppervlakte kunnen worden geplaatst, waardoor krachtigere chips kunnen worden geproduceerd. Door de continue verkleining van computerchips is de prijs van computerrekenkracht nu miljoenen keren goedkoper dan in de jaren 1970.

Samsung publiceerde dinsdag een stappenplan om de chips van 2 nanometer tegen 2025 op de markt te brengen. Dat doet het kort nadat het voor het eerst massaal chips van 3 nanometer is beginnen te produceren in juni dit jaar. In 2020 gebruikte het bedrijf nog het proces van 5 nanometer.

Het technologieconglomeraat kijkt zelfs al verder dan 2025. In 2027 moeten chips van 1,4 nanometer op de markt komen. Ter vergelijking: de chips in de nieuwste iPhones hebben een grootte van 4 nanometer. 

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer