Romantische en Goedkope cadeautjes (tips) voor je Vriendin!

 

Het hebben van een fijne vaste relatie is voor de meeste mensen, zowel mannen als vrouwen, een droom die uitkomt. Maar bij een relatie horen echter ook zo nu en dan cadeautjes voor je vriendin. Denk maar eens aan een cadeautje op Valentijnsdag, een presentje op haar verjaardag, een leuk geschenkje met Kerst en dan vooral de romantische momenten niet te vergeten waarop je iets extra voor je vriendin wilt regelen. Je budget is in de regel echter beperkt terwijl de kosten voor dit alles soms werkelijk de pan uit kunnen rijzen. Gelukkig hebben we een aantal manieren ontdekt waarop je, op een voordelige manier, toch een romantische geste kunt maken naar je vriendin toe. Je bankrekening zal je waarschijnlijk erg dankbaar zijn als deze zou gaan toepassen.

Een romantisch cadeau hoeft niet duur te zijn

schermafbeelding-2016-09-20-om-13-10-01Op de eerste plaats mag je niet uit het oog verliezen dat het enige dat telt is het geven van een romantisch geschenk niet per definitie een aanslag op je budget hoeft te betekenen. Zelfs met een beperkt budget is het namelijk mogelijk om je van je meest romantische kant te laten zien. Zo kun je onder andere zelf een leuk cadeautje kunnen maken, zelfs als je niet erg handig aan bent gelegd. Er zijn altijd wel zelfgemaakte presentjes te bedenken die werkelijk door iedereen kunnen worden gemaakt.

Budgetvriendelijke cadeautips voor je vriendin

Op het moment dat je besluit om zelf een cadeautje te gaan maken voor je vriendin, dan zal dat je budget absoluut ten goede komen. Je vriendin heeft namelijk niet per se die trendy, en in het bijzonder erg dure, verzamelalbum van haar favoriete artiest nodig. Een geschenk dat je speciaal voor haar, met je eigen handen en fantasie, hebt gemaakt, zal dan ook vaak veel beter bij haar in de smaak vallen. Door een zelfgemaakt cadeau aan je lief te geven, kun je haar op een romantische manier laten weten dat je veel om haar geeft. Je eigen creatie is immers even uniek als deze vrouw van je dromen.

Ontdekkingstocht door je eigen woonplaats

Op het moment dat je vriendin je al meerdere keren haar droom heeft verteld om door je meegenomen te worden op een romantische reis naar een ver zonnig en parelwit palmenstrand, dan kun je voor dit doel je bankrekening plunderen en de rest van het jaar op een houtje zitten bijten. Erg verstandig is dat uiteraard niet en beter bedenk je een goed, en vooral goedkoop alternatief. In plaats van een doos met haar lievelingsbonbons boek je een korte trip dicht bij huis, bijvoorbeeld via een website waar uitstapjes tegen gereduceerd tarief worden aangeboden, of voor kleine bedragen worden geveild. Vervolgens ga je op zoek naar allerlei gratis activiteiten die in de buurt gedaan kunnen worden tijdens deze trip. Voor slechts weinig geld kun je je vriendin dan verassen met een paar romantische dagen.

schermafbeelding-2016-09-20-om-13-10-09

Bovendien zul je zelf ook versteld staan van de dingen die je kunt doen in je zo vertrouwde omgeving. Er zijn vast een aantal musea of evenementen die je nog nooit eerder bezocht hebt, maar die zeker een bezoekje meer dan waard blijken te zijn. Je kunt zelfs in bepaalde gevallen een lokale kortingspas aanschaffen die je recht geeft op allerlei extra’s en kortingen tijdens je romantisch samenzijn met je lief. Vaak kun je met een dergelijk pas tegen gereduceerde tarieven toeristische attracties bezoeken en met een beetje geluk zelfs een voordelig diner voor twee scoren. Je vriendin zal dit absoluut weten te waarderen.

Liefde op het scrabblebord

Wanneer je op een voordelige manier aan een scrabblespel kunt komen, dan is het maken van een uniek, en o zo romantisch, geschenk voor je vriendin kinderspel. Om je vriendin te laten weten dat je haar nog steeds graag ziet, hoef je alleen maar de volgende stappen op te volgen.

Ga op zoek naar alle letters van de naam van je vriendin en die van jezelf. Vervolgens koop je een goedkoop lijstje (dit hoeft vaak niet meer dan een paar euro’s te kosten). Door de letters van jullie namen zo neer te leggen dat ze door een gemeenschappelijke letter worden verbonden, laat je symbolisch je liefde voor haar zien. Indien er geen gemeenschappelijke letter voorkomt in jullie namen, dan kun je deze uiteraard ook verbinden door bijvoorbeeld het woordje liefde, of love, ertussen te plaatsen.

Je zelfgemaakte scrabblebordje plak je daarna met een beetje houtlijm op een stuk stevig karton. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat het karton in de fotolijst past en kun je je persoonlijke kunstwerkje nog romantischer maken door het geheel te versieren met een foto, gedroogde bloemen of andere romantische versierselen. Ten slotte hoef je alleen nog de glazen voorkant te bevestigen en alles stevig vast te zetten zodat de achterkant van het lijstje niet onverwacht los kan schieten. Je lief zal dit lieve cadeau zeker met de nodige trots aan de muur hangen zodat iedereen kan zien wat een geweldig romantische partner ze heeft. Hiermee score je dan ook zeker drie keer woordwaarde als het gaat om de verovering van haar hart.

Hartenaas

schermafbeelding-2016-09-20-om-13-10-14De kosten van een spel kaarten ligt in de meeste gevallen niet boven de drie euro’s. Uiteraard kun je een dergelijk spel aanschaffen met de bedoeling samen met wat vrienden een potje poker te gaan spelen, maar ook kun je er een bijzonder cadeautje voor je vriendin van maken. Deze laatste optie zal je zeker van je meest romantische kant laten zien en het hart van je vriendin een klein vreugdesprongetje laten maken. Behalve het spel kaarten heb je nog wat lijm, papier, markers en enkele sleutelringen nodig. Om te beginnen maak je, met behulp van een perforator, twee gaatjes aan de zijkant van elke speelkaart. De gaatjes dienen echter wel bij elke kaart exact op dezelfde plaats te zitten.

De volgende stap bestaat uit het noteren van allerlei eigenschappen van je lief die je erg weet te waarderen in haar. Deze schrijf je netjes je op de achterkant van elke speelkaart. Je kunt ook kleine stukjes papier voorzien van deze tekstjes en deze op de achterkant van de kaarten plakken met een beetje lijm. Hoewel een kaartspel bestaat uit 52 kaarten schrijf je slechts 51 van de meest goede eigenschappen van je lief. De overgebleven kaart gebruik je vervolgens om een lieve boodschap, of de troetelnaam van je vriendin, op te schrijven. Om je cadeau nog persoonlijker te maken kun je de gezichten op de speelkaarten vervangen door jullie eigen gezichten, nadat je prints ervan op maat hebt gemaakt. Als er voldoende ruimte op de achterkanten van de speelkaarten over blijft, dan kun je ook daar een fotootje op plakken.

Op het moment dat je wat meer geld uit kunt geven, is het wellicht een leuk idee om een spel speelkaarten te laten maken met daarop foto’s van jou en je lief. Deze kaart dien je na ontvangst eveneens van gaatjes te voorzien zoals hierboven is beschreven. De gaatjes zijn namelijk nodig om de kaarten aan de sleutelringen te bevestigen en zo een romantisch boekje te maken voor de hartenvrouw in je leven.

Zelfgemaakte chocolade

Er zijn overal wel winkels te vinden waar je chocolade en bonbons per ons kunt kopen. Op het moment dat je minder te besteden hebt, of gewoon geen euro aan een dergelijk standaard cadeautje wilt uitgeven, kun je ook zelf aan de slag gaan. Om zelf chocolaatjes te maken hoef je heus geen grote keukenprins(es) te zijn. Het zelf maken van chocoladelekkernijen is namelijk veel gemakkelijker dan je wellicht zou denken.

Je begint met een aantal vierkante knapperige zoutjes op een bankplaat te leggen. Vervolgens kun je op elk exemplaar een klein chocoladesnoepje, zoals Rolo, te leggen. In een voorverwarmde oven laat je de chocolade op je creaties in een paar minuten zacht worden. Je kunt nu een nootje in de zachte chocolade steken als decoratie en de zelfgemaakte bonbons hard laten worden in de koelkast. Deze bijzondere lekkernijen hoef je alleen nog maar in een fraai doosje, of op een mooi presenteerschaaltje, te leggen om je vriendin volledig voor je te laten smelten.

Tocht langs persoonlijke locaties

Net zoals ieder ander koppel, hebben ook jij en je vriendin een bepaalde geschiedenis achter de rug. De meeste mannen zijn in de regel wat minder goed in het zich herinneren van deze geschiedenis, maar toch zal het zeker de moeite lonen als je je bepaalde dingen uit jullie gemeenschappelijk verleden weet op te graven uit je geheugen. Vaak zijn namelijk maar een paar gedenkwaardige plaatsen voldoende om een romantische tocht te kunnen organiseren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij de plaats waar je je vriendin voor het eerst hebt ontmoet om daarna op weg te gaan naar de locatie waar jullie de eerste keer afspraken, je haar het hof hebt gemaakt en voor het eerst hebt gezoend. Een toer langs al deze plaatsen, die zeker mooie herinneringen met zich mee zullen brengen, zal je lief waarschijnlijk niet onberoerd laten. Door een dergelijk tocht te maken samen met je lief maak je letterlijk een reis door de tijd, jullie tijd!

Je kunt de tocht zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je samen met je vriendin langs alle belangrijke plaatsen kunt wandelen of fietsen, dan zul je wellicht niet in je buidel hoeven te tasten. Uiteraard dien je dan wel dat ene dure restaurant over te slaan waar jullie je eerst romantisch diner voor twee hebben genoten. Het frietkotje waar jullie samen een zakje frieten deelden, is een prima en beter betaalbaar alternatief.

Een bonnenboekje gericht op jullie relatie

schermafbeelding-2016-09-20-om-13-10-27Een doorsnee bonnenboekje zal door je vriendin waarschijnlijk niet als iets buitengewoons of romantisch worden beschouwd. Je kunt aan een dergelijk cadeautje natuurlijk wel een romantische touch geven door op de bonnen activiteiten te plaatsen die je vriendin erg romantisch, of juist enorm vervelend, vindt om te doen. Bij voorkeur maak je geen afgezaagde tegoedbonnen die recht geven op een keertje stofzuigen of ramen zemen, maar op wel op een avondje haar favoriete serie kijken, een ontbijtje op bed of een zelfbereid romantisch diner voor twee bij je thuis.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een bonnenboekje te maken met eigenschappen van jezelf, waar je lief zich in de regel aan ergert of voor schaamt. Je zou bijvoorbeeld een bon kunnen maken waarin staat dat, zodra je weer een keertje de vieze vaat niet op hebt geruimd, je een volle week de afwas doet. Verder zou je bonnen kunnen maken die je vriendin recht geven op een heerlijke massage na een lange dag werken of een dag met haar hondje naar de trimsalon als ze zelf met vriendinnen ook een dagje uit gaat. In een In elk geval moet je proberen om de tegoedbonnen minder afgezaagd te maken dan die je te koop worden aangeboden onder de noemer nuttig of altijd handig.

Logeerpakketje

Wanneer je nog niet samen in één huis woont met je vriendin, dan zal ze waarschijnlijk zo nu en dan toch bij je thuis te vinden zijn, en zelfs blijven slapen. Om haar niet onnodig met spullen te laten sjouwen, kun je speciaal voor haar een logeerpakketje samenstellen. Met dit romantisch cadeau kun je niet alleen aangeven hoeveel je van haar houdt, maar ook dat je haar het liefst zo vaak mogelijk in je nabijheid wilt hebben. Een logeerpakketje kan onder andere de volgende dingen bevatten:

 • haar favoriete shampoo,
 • een lekkere douchegel,
 • een tandenborstel,
 • een tube tandpasta,
 • deodorant,
 • haarverzorgingsproducten die ze altijd gebruikt.

Het geheel kun je in een mooi mandje zetten (dat later een eigen plekje krijgt in je badkamer) en versieren met bloemen of een strik.

Op het moment dat je heel zeker weet dat je vriendin de ware Jacoba voor je is, kun je zelfs een extra sleutel van je huis in haar logeerpakketje stoppen. Zo zal ze nooit meer buiten hoeven te wachten als je op een koude of regenachtige dag wat te laat thuis bent omdat je nog een leuke verrassing voor haar wilde regelen. Je vriendin zal blij verrast zijn bij het zien van dit hartverwarmende gebaar en je daar absoluut, op haar eigen manier, haar dankbaarheid voor tonen.

Bijzondere afspraakjes verzameling

In de meeste gevallen zul je niet onbeperkt geld te besteden hebben aan een afspraakje met je vriendin, maar wanneer jet het een aantal weken wat zuiniger aan weet te doen, zijn er vast wel wat betaalbare date-mogelijkheden te bedenken zijn deze maand. Op het moment dat je twaalf van dit soort afspraakjes weet te bedenken kun je een origineel, en een absoluut romantisch, cadeau maken voor je lief. Het enige dat je nodig hebt is 12 enveloppen en een gelijk aantal kaartjes of vellen papier. Elk idee voor een romantische date zet je op één van de kaartjes, of op een vel papier. Hierbij verklap je echter niet direct wat jullie gaan doen, maar noteert alleen de datum, de tijd van aanvang, de gewenste kleding en wellicht de plaats waar de afspraak zal plaatsvinden. Elk kaartje, of papiertje, doe je vervolgens in een eigen envelop voordat je deze dichtplakt.

Op de buitenkant van de envelop noteer je eveneens de datum van de date, en eventueel de tijd van het afspraakje, die je in gedachten had. Zo zal je vriendin niet vergeten wanneer ze haar agenda leeg moet houden. Voor jezelf is het eveneens verstandig om de verschillende afspraakjes in je agenda te noteren. Mits je geen afgezaagde afspraakjes bedenkt, zal je vriendin zeker dolblij en wellicht enorm verrast zijn, door deze bijzondere geste. Overigens hoef je je vriendin niet te vertellen dat je voor elke data weer even moet sparen. Ze zal zeker genieten van de doordachte uitstapjes en dit zeker laten merken.

Ontbijt op bed

Hoewel een ontbijt op bed in eerste instantie wel wat afgezaagd en standaard klinkt, kun je er toch zeker van zijn dat je er zonder veel kosten te maken een romantische touch aan kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld, in plaats van het standaard croissantje met jam en het glas sinaasappelsap je uiterste best doen voor een bijzondere maaltijd aan het begin van de dag van je lief.

Hierbij kun je onder andere denken aan toast in de vorm van een hartje. Je maakt dit door met een uitsteekvormpje de gewenste vorm uit een snee brood te steken en dit vervolgens even te roosteren. De rest van het sneetje brood kun je gebruiken bij het bakken van een eitje dat je in de uitgestoken opening hebt gebroken. Op de verjaardag van je lief, maar natuurlijk ook op Valentijnsdag, heb je zo een basis voor een perfect ontbijt. Je kunt verder nog wat vers fruit, een kopje bijzondere thee en mooie bloemen toevoegen om het geheel compleet te maken. Een begin van de dag dat zo romantisch is, en met al je liefde is bereid, zal niet snel worden vergeten. Je vriendin zal absoluut geroerd zijn.

schermafbeelding-2016-09-20-om-13-15-10

Boodschap op haar auto

Op het moment dat je een romantisch afspraakje hebt georganiseerd, kun je natuurlijk je vriendin een berichtje sturen en haar hiervoor uitnodigen. De aankondiging kan echter veel beter, namelijk door een boodschap op de auto van je lief aan te brengen. Hiervoor dien je echter wel materialen te gebruiken die snel en probleemloos weer weggehaald kunnen worden, zoals:

 • zelfklevende memobriefjes met lieve teksten (en natuurlijk de uitnodiging van de date niet te vergeten) die je over heel haar auto plakt,
 • whiteboard-markers in allerlei kleuren waarmee je een tekst op de voorruit van haar auto kunt schrijven.

Je kunt je boodschap natuurlijk nog romantischer te maken door hartjes, bloemen of andere lieve versierselen te gebruiken.

Indien je vriendin (nog) niet over een eigen auto beschikt kun je uiteraard ook je boodschap op andere plaatsen aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • de badkamerspiegel,
 • als een spoor door heel de woning,
 • op haar bed (als ze aan het werk is natuurlijk),
 • op straat (bijvoorbeeld in de vorm van een enorme boodschap gemaakt van stoepkrijt en versiert met bloemblaadjes),
 • één of meerdere ramen van haar woning (ook hier gebruik je bijvoorkeur whiteboard-markers en zelfklevende memoblaadjes). Hierbij moet je echter wel rekening houden met de positie waaruit je lief de boodschap te zien krijgt zodat ze niet in spiegelbeeld hoeft te lezen.

Op deze manieren kun je je lief een romantische boodschap brengen op eigenlijk elke bijzondere dag in haar leven die je e maar kunt bedenken. In alle gevallen zal ze verrast zijn en de moeite die je voor haar gedaan hebt, zeker kunnen waarderen. Soms dien je echter wel behulpzaam te zijn bij het weer weghalen van de aangebrachte boodschap(pen) zodat je lief niet onnodig in tijdnood komt om naar haar werk te gaan. Verjaardagen, Valentijnsdag en nog een heleboel andere bijzondere dagen kunnen vanaf nu dus niet meer stuk met deze goedkope, maar o zo persoonlijke surprise.

Fantasie is het toverwoord

Je vriendin is een uniek persoontje en je bent immers niet voor niets gevallen voor haar. Niemand kent dan ook je vriendin zo goed als jij dat doet. Je weet waar ze dol op is, maar eveneens waar ze werkelijk een hekel aan heeft. Met behulp van de eerder genoemde ideeën, en je eigen fantasie, kun je dan ook steeds weer romantisch uit de hoek komen zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. Door je op deze manier van je beste kant te laten zien, zul je niet alleen je vriendin weten te roeren, maar ook je vrienden jaloers maken.

Je maten zullen hun eigen relatie wellicht gaan vergelijken met die van jou en je vriendin en maar moeilijk kunnen begrijpen wat er ten grondslag ligt aan de geweldige relatie die jullie hebben. Het lijkt haast wel of je vrouwen echt door en door begrijpt. Na je kameraden een poosje te hebben laten piekeren en zweten, kunt je hen je grote geheim vertellen. Je vrienden zullen, net als hun vriendinnen, je waarschijnlijk nog erg lang dankbaar blijven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20