Ideetjes voor een kostenbewuste Valentijn

Verliefde koppeltjes houden er van om op Valentijn iets romantisch te doen samen, maar het aanbod aan mogelijkheden is lang niet altijd even aanzienlijk te noemen. Heel wat jonge koppels zijn namelijk verplicht om rekening te houden met hun financiële mogelijkheden. Een date is ongelofelijk romantisch en gezellig en bovendien ook goed voor jullie relatie, maar ze kan ook gepaard gaan met een stevige kostprijs. Bovendien is het mogelijk dat jullie sowieso reeds rekening moeten houden met andere stevige kosten: Een baby, geld sparen voor de inleg van jullie eerste woning, het afbetalen van een mogelijks nog lopende studielening, etc. Het zijn stuk voor stuk zaken die een grote invloed kunnen hebben op je financiële situatie. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat Valentijn voor jullie in het water valt. Met deze tips beleven jullie namelijk een leuke, maar ook kostenbewuste Valentijn!

1. Ga samen wandelen

Houden jij en je partner ook zo van de natuur? In dat geval is het altijd een goed idee om samen op Valentijn te gaan wandelen. Even lekker samen vertoeven in de natuur kan namelijk ongelofelijk ontspannend zijn. Bovendien maken jullie een hike natuurlijk zo avontuurlijk als jullie zelf willen. Wil je de wandeling extra romantisch maken? Kies dan voor een wandeling in de buurt van water. Een leuk uitstapje naar de zee of naar een meer natuurlijke omgeving met watervallen zijn altijd een goed idee. Samen wandelen op Valentijn is niet alleen leuk en romantisch, bovendien komt het ook nog eens jullie gezondheid alleen maar ten goede.

2. Laat je creatieve kant zien

Als kind zijn we allemaal graag lekker creatief. We knutselen, hebben menig aantal tekeningen ingekleurd en zijn er in geslaagd om verschillende prachtige puzzels te maken. Waarom zou je ook als volwassene deze creatieve kant van je niet laten zien? Wist je bijvoorbeeld dat er speciale kleurboeken voor volwassenen bestaan? Uiteraard is het ook mogelijk om complexe puzzels te maken die je bovendien achteraf ook nog eens in je interieur kan integreren. Een bijzondere Valentijn beleef je dan ook altijd door samen met je partner het meest creatieve in jezelf naar boven te halen. Een bijzondere Valentijn beleven die ook nog eens lekker voordelig uitpakt? Kies dan zeker ook eens voor een creatieve Valentijnsbeleving!

3. Ga gezellig picknicken in een park

De derde tip is er uiteraard eentje waarvan de uitvoerbaarheid grotendeels afhankelijk is van het weer waarmee je wordt geconfronteerd. In de maand februari kan het behoorlijk koud zijn, maar ook dat kan romantisch zijn. Zolang het niet regent, is een picknick in een romantische omgeving zoals een park altijd het overwegen waard. Is het best wel koud? Laat je daardoor niet tegenhouden! Kleed jullie lekker warm aan en vergeet vooral de warme koffie en chocolademelk niet! Ook een glaasje champagne of cava kan dienst doen als opwarmertje!

4. Maak een mooie autorit

Verschillende tips die zijn terug te vinden op deze pagina kunnen perfect gecombineerd worden. Is het mooi weer? Dan kan je bijvoorbeeld een wandeling maken en ergens halt houden om een lekker hapje te eten samen. Zijn jullie niet zo’n wandelaars, maar houden jullie  er wel van om nieuwe omgevingen te ontdekken? Dan kan het maken van een mooie autorit een alternatief zijn. Dit geldt niet in het minst voor mensen die eigenaar zijn van een cabrio. Duffel jullie goed in, zet de verwarming aan en de vensters omhoog en ga op een zonnige veertiende februari even een mooie trip maken. Ook voor zo’n autorit geldt uiteraard dat je zonder probleem even ergens kan stoppen om lekker te picknicken!

5. Maak plannen voor de toekomst!

Veel verliefde stellen vinden het heerlijk om Valentijn gewoon lekker thuis door te brengen op de bank. Een lekker glaasje wijn er bij en wat (zelfgemaakte) hapjes en je kan zeker een romantische avond tegemoet zien zonder dat je daarvoor veel geld moet uitgeven. Tijdens jullie tijd op de bank kunnen er herinneringen opgehaald worden aan het verleden, maar is het ook mogelijk om plannen te maken voor de toekomst. Je zal merken dat de sfeer meteen goed zit en bovendien kan deze Valentijn zomaar jullie relatie nog sterker maken dan ze al is!

6. Boek een leuke daguitstap

Oké, het boeken van een daguitstap kost je wel een beetje geld, maar het mooie is dat je volledig zelf in de hand hebt hoeveel budget je precies gaat uitgeven. Tijdens een daguitstap kan je namelijk heel wat verschillende zaken doen. Of je trekt te natuur in met je geliefde of je boekt bijvoorbeeld een uitstapje naar de zee. Zelfs een bezoekje aan een pretpark kan een erg romantische keuze zijn voor verliefde stellen!

7. Hou een leuke fotoshoot!

Bijzonder veel mensen zijn helemaal gek van foto’s. Ze hebben er nooit genoeg en willen elk memorabel moment maar wat graag vastleggen op de gevoelige plaat. Waarom zou dat dan op Valentijn anders moeten zijn? Ook op Valentijn is het geweldig om samen een leuke fotoshoot te maken. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om jouw Valentijn dit jaar net die extra pikante touch te geven? In dat geval kan je ook kiezen voor een fotoshoot in de slaapkamer. Gegarandeerd dat dit het begin kan zijn van niet alleen een romantische, maar ook een bloedhete avond en nacht!

8. Ga door oude foto’s

Voor koppels die nog niet zo lang samen zijn is dit een beetje een lastige. Hebben jullie samen echter reeds het één en ander meegemaakt? In dat geval kan het de moeite waard zijn om even door enkele oude foto’s te gaan. Het kan hierbij niet alleen gaan om vakantiefoto’s, maar ook om foto’s die je hebt genomen tijdens tal van andere gebeurtenissen of evenementen. In ieder geval, door samen op Valentijn door oude foto’s te gaan zullen er ongetwijfeld weer heel wat herinneringen naar boven komen. Zo zorg je meteen ook voor voldoende gespreksstof!

9. Ga samen een lekker stukje taart eten

Uit eten gaan hoeft lang niet altijd te betekenen dat je verplicht bent om een reservatie te maken in een duur restaurant, in tegendeel. Is je partner een zoetebekje en zeg ook jij stiekem geen nee tegen een lekker stukje taart? Dan kan ook dit een geweldige tip zijn! Op een koude winterdag in februari kan het bovendien ook erg gezellig zijn om samen bijvoorbeeld een pannenkoek of een wafel te gaan eten. Het is lekker, goedkoop en gezellig!

10. Kijk samen een romantische film of serie

Deze lijst met tien tips voor een budgetvriendelijke Valentijn sluiten we graag af met een klein cliché. Het is een tip waar wellicht iedereen al wel aan heeft gedacht, maar toch blijven we het een interessante keuze vinden. Meer dan ooit in het jaar is het namelijk zo dat er op Valentijn massaal veel romantische films worden bekeken. De mogelijkheden hiervoor zijn ook veel groter dan vroeger. Je kan een leuke romantische film kopen, maar je kan ze ook streamen op Netflix of je kan ze gewoon op de televisie kijken. Elke Valentijn opnieuw worden er enkele prachtige romantische films uitgekozen door de verschillende televisiezenders. Keuze genoeg dus! Waarom zou je er bovendien voor kiezen om enkel ’s avonds een romantische film te kijken? Sluit jullie de hele dag op in huis met wat lekkers en bingewatch die laatste nieuwe romantische serie! Zo genieten jullie pas echt ten volle van het romantische karakter welke deze fantastische (feest)dag met zich meebrengt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20