Zelfgemaakte Valentijn geschenken / cadeautjes

Elk jaar opnieuw lijken mannen zich in allerlei bochten te wringen om een indrukwekkend Valentijnscadeautje te bedenken voor hun vrouw of vriendin. Daarbij komt verder dat niet iedere man kan zwemmen in heet geld, en zich dus kan permitteren om met dure geschenken aan te komen zetten bij zijn Valentijn. Voor iedere man die niet veel inspiratie, maar ook geen vetgemest spaarvarken heeft, maar die wel indruk wil maken op Valentijnsdag hebben we een aantal leuke low budget ideetjes op een rijtje gezet die eenvoudig zelf te maken zijn.

Maak zelf badzout

Een boekje met romantische- en/of praktische tegoedbonnen

Dit cadeau is eigenlijk een verzameling van tegoedbonnen die je speciaal aan de wensen van je lief aan hebt gepast. In het boekje kunnen bijvoorbeeld tegoedbonnen zitten die je vrouw of vriendin recht geven op dingen die je voor haar zou willen doen, zoals een heerlijke massage geven, een bad voor haar klaarmaken of een lekker ontbijtje op bed.

Zelfgemaakte chocolade kersen of aardbeien

Chocolade daar kunnen de meeste vrouwen geen genoeg van krijgen en wanneer je deze lekkernij ook nog eens kunt combineren met de heerlijke smaak van kersen, dan is je succes eigenlijk al verzekerd. Zelf wanneer je een echte keukenprins(es) bent is het niet moeilijk om kersen van een laagje gesmolten chocolade te voorzien. Je hoeft immers alleen maar wat chocolade te smelten (in de magnetron of au bain Marie) en daar vervolgens de kersen in te dopen. Het resultaat is echter ronduit spectaculair te noemen. In plaats van kersen kun je ook aardbeien gebruiken als je op Valentijnsdag indruk wilt maken op je lief met een zelfgemaakt geschenkje.

Zelfgemaakte verrassingszeep

Om je vrouw of vriendin echt voor je te winnen op Valentijnsdag hoef je je niet in allerlei rare bochten te wringen. Door een klein cadeautje (bijvoorbeeld een sieraadje) in een stukje smeltzeep te verbergen, zul je immers haar hart sneller laten kloppen. Nadat je de zeep hebt laten smelten (in de magnetron of au bain Marie) giet je een laagje in een vorm en legt daarop het geschenkje voordat de vorm verder afvult. Nadat de zeep weer hard is geworden, is je originele Valentijnscadeautje al bijna klaar. Je hoeft het immers alleen nog maar van een leuk inpakpapiertje en een strik te voorzien.

Zelfgemaakt hart van zeep

Met een gekocht zeepmal in de vorm van een hartje (dat je meestal wel kunt vinden in een knutselwinkel) kun je een aantal zeepjes maken voor je Valentijn. Het maken van dit cadeau is werkelijk heel simpel omdat je enkel een blok zeep hoeft te laten smelten in de magnetron en vervolgens de vloeistof in de mal te gieten. Nadat de zeepjes goed af zijn gekoeld en hard zijn geworden, kun je ze in een mooi zakje of netje stoppen. Het geheel maak je helemaal af door er een mooie strik omheen te doen en er een lief kaartje aan te hangen.

Bloemen verpakt in een zelfgemaakte liefdesverpakking

Om te beginnen dien je eerst even een mooie bos bloemen te kopen voor je lief. Vervolgens verwijder je de reguliere verpakking en vervangt dit door een stuk tule. Op deze tule heb je echter van tevoren, in je eigen woorden, je gevoelens van liefde voor je vrouw of vriendin opgeschreven. Op die manier zijn de bloemen die je je lief gaat geven omhuld door jouw liefde voor haar. Romantischer kan bijna niet en dus zal dit cadeau je verzekeren van een enorm succes op Valentijnsdag.

Zelfgemaakte woordenwolk

Wanneer je aan je lief denkt, dan zullen er vast en zeker bepaalde woorden in je opborrelen. Ze is immers de mooiste, liefste, knapste en meest zorgzame vrouw die er op aarde rondloopt. Je kunt al dit soort kenmerken prima gebruiken om een zogenaamde woordenwolk te maken en deze vervolgens in een fraai lijstje steken. De woorden die je wilt gaan gebruiken kun je uit tijdschriften knippen en op een vel papier plakken, maar ook kun je vandaag de dag gebruikmaken van speciale apps om woordenwolken mee te maken. Het resultaat hoef je dan enkel nog uit te printen en in te lijsten. Dit originele en unieke cadeautje kan toch geen vrouw weerstaan.

Zelfgebakken hartencakejes of -muffins

Ook de liefde van veel vrouwen gaat door de maag en daar kun je op Valentijnsdag mooi je voordeel mee doen. Je kunt immers een heerlijk geschenkje maken door cakejes of muffins te bakken in de vorm van een hartje. In de meeste kookwinkels zijn hartvormige bakvormpjes te koop die je voor dit doel kunt gebruiken. Desgewenst kun je de lekkernijen ook versieren met een (roze) glazuur en allerlei andere decoraties voor taarten en gebak (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten). Het resultaat kun je verpakken in een mooie doos, maar even goed serveren op een fraaie schaal of etagère.

Zoals je ziet zijn er een heleboel mogelijkheden, en deze lijst is vast en zeker nog langer te maken, om op Valentijnsdag indruk te maken op je vrouw of vriendin. Waarschijnlijk kun je bovenstaande ideeën gebruiken als uitgangspunt of als inspiratie om van de komende Valentijnsdag een nog specialere dag te maken dan je lief ooit had durven dromen. Gewoon je fantasie gebruiken en je handen uit je mouwen durven steken, is vaak al voldoende om tot een geweldig, en in de regel niet erg duur, eindresultaat te komen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20