Dit zijn de beste financiële en mindset-boeken van 2019

Heel wat mensen ondervinden de grootst mogelijke moeite met het beheren van hun geld. Daar staat tegenover dat het lijkt alsof anderen dan weer zijn geboren met een calculator in de hand. Het is compleet normaal dat lang niet iedereen over evenveel inzicht beschikt in het regelen en onderhouden van hun financiële situatie. Toch is het belangrijk om je financiële situatie goed in de hand te hebben. Slaag je daar niet in? Dan is het mogelijk dat dat vroeg of laat voor aanzienlijke problemen kan zorgen. Bovendien kan het wenselijk zijn dat het kapitaal dat je hebt weten te verzamelen voor zichzelf gaat werken waardoor er bijvoorbeeld een extra waardevermeerdering tot stand kan komen. Wil jij graag terug actief het beheer van je financiële situatie op jou gaan nemen en wil je graag ook ontdekken hoe je jouw kapitaal verder kan aandikken? Dan kunnen de onderstaande financiële en mindset-boeken je daarbij helpen.

Rich Dad Poor Dad (Robert Kiyosaki)

’s Werelds best verkochte boek over persoonlijke financiën luistert naar de naam ‘Rich Dad Poor Dad’. Dat dit boek zo populair is geworden, hoeft niet te verbazen. In het boek vertelt Robert Kiyosaki over het contrast tussen de handelswijze van zijn eigen, niet al te rijke vader en die van de vader van een goede vriend welke één van de rijkste personen van Hawaii bleek te zijn. Deze vergelijking geeft prachtige inzichten in de manier hoe het best je geld te beheren. Bovendien is het ook zo dat er doorheen het werk enkele uitmuntende tips worden gegeven die ook je kinderen kunnen helpen om zorgvuldig met geld om te gaan. Robert Kiyosaki stelt in zijn boek ook dat niet elke vorm van schuld slecht is en dat iedereen over de mogelijkheid beschikt om een bepaald vermogen op te bouwen, zelfs wanneer men niet over een aanzienlijk inkomen beschikt. Iedereen die nog nooit een boek over persoonlijke financiën heeft gelezen, moet beslist even deze topper in huis halen. Het boek zal je in een mum van tijd ongetwijfeld van heel wat nieuwe inzichten weten te voorzien.

Think & Grow Rich (Napoleon Hill)

De titel spreekt eigenlijk al een beetje voor zich. Veel mensen denken tegenwoordig jammer genoeg nog steeds niet goed na wanneer ze geld uitgeven. Ze doen dat veel te kwistig en investeren hun kapitaal in zaken die geen financiële meerwaarde kunnen opleveren. Het boek ‘Think & Grow Rich’ van Napoleon Hill is er één dat er vooral om bekend staat heel wat positieve energie uit te stralen. Die energie zorgt er op zichzelf al voor dat je mogelijkheden gaat zien waar je anders waarschijnlijk helemaal nooit was opgekomen. Hill is dan ook zeker en vast niet één van de minste, integendeel. Hij heeft dan ook een slordige dertig jaar samengewerkt met niet alleen de meest creatieve, maar ook de meest succesvolle ondernemers, politiek leiders evenals uitvinders van de Verenigde Staten. Zijn contacten met die gefortuneerde Amerikanen hebben ervoor gezorgd dat hij uit de eerste hand heeft vernomen waarom zij wel zijn geslaagd waar anderen in zijn gefaald.

You Are a Badass at Making Money (Jen Sincero)

Het boek ‘You Are a Badass at Making Money: Master the Mindset of Wealth’ komt van de hand van schrijfster Jen Sincero. Zij was eerder al bekend van het boek ‘You Are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life’. Haar tweede boek richt zich nog meer op het financiële dan bij haar eerste boek reeds het geval was. Het is vooral het ongelofelijk herkenbare aspect, waar iedereen zich wel mee zal kunnen identificeren, dat ervoor heeft gezorgd dat dit boek zo populair is geworden. Door rekening te houden met de praktische tips die in dit boek worden gegeven, zal je al snel kunnen vaststellen dat je de manier waarop je met je geld omgaat structureel zal weten te verbeteren.

De rijkste man van Babylon (George Clason)

Een absolute klassieker in de wereld van de boeken over persoonlijke financiën luistert naar de naam ‘De rijkste man van Babylon’. Het boek komt van de hand van George Clason en laat je als lezer eigenlijk vooral kennismaken met de zeven gouden regels die gelden voor het realiseren van welvaart en welzijn. De kwaliteit van dit boek werd niet alleen reeds vele malen benadrukt, maar daarnaast hebben ook andere gerenommeerde financieel experts ernaar verwezen. Het gaat daarbij niet alleen om Robert Kiyosaki, maar ook om Bob Proctor. Door het lezen van dit boek kan je niet alleen enkele nieuwe inzichten krijgen om (extra) geld te verdienen, maar je leert ook beter omgaan met het geld dat je hebt. Wie op zoek is naar een constructieve en kwalitatieve inspiratiebron voor het realiseren van financiële groei mag deze klassieker absoluut niet over het hoofd zien.

Smart Women Finish Rich (David Bach)

David Bach heeft een boek geschreven dat in het bijzonder dames moet inspireren om actief aan de slag te gaan met hun financiële planning. Bach verscheen verschillende keren in ‘The Oprah Winfrey Show’ en schreef buiten dit boek nog verschillende andere bestsellers. In het boek wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het realiseren van een slimme en goed doordachte financiële opvoeding van kinderen. Met behulp van de voorgestelde template is het mogelijk om je volledige financiële situatie op een eenvoudige manier in kaart te brengen.

The Automatic Millionaire (David Bach)

Zoals hierboven reeds aangegeven heeft David Bach verschillende bestsellers op zijn naam staan. Dat geldt ook voor misschien wel het beste boek op de markt dat nagenoeg volledig gaat over hoe je nu zelf een groot vermogen kan realiseren. In eerste instantie lijkt het boek een fictief verhaal te vertellen van een koppel dat erin was geslaagd om niet alleen eigenaar te zijn van twee afbetaalde woningen, maar tegelijkertijd ook te beschikken over een aanzienlijk spaarpotje voor de oude dag. En dat zonder de broeksriem strak aan te spannen en zonder een bedrag met zes cijfers per jaar te verdienen. Stap voor stap verplaatst Bach de lezer op meesterlijke wijze in de schoenen van het koppel waardoor ook jouw financiële toekomst er in een handomdraai compleet anders kan komen uit te zien.

Life Planning (George Kinder)

Een vaak onderschat boek is ‘Life Planning’ van ‘George Kinder’. Dit boek zorgt ervoor dat de lezer een beter inzicht krijgt in het diepgaande verband tussen geld enerzijds en gevoel anderzijds. Bovendien reikt het op meesterlijke wijze instrumenten aan die kunnen helpen bij het realiseren van een fijn en vooral ontspannen leven. Financiële beslissingen brengen vaak emoties met zich mee en daar wil dit boek de lezer graag bewust van maken.

De 7 spirituele wetten van succes (Deepak Chopra)

Deepak Chopra is beslist geen onbekende naam. Hij is dan ook de schrijver van verschillende bestsellers die samen wereldwijd op moment reeds meer dan 25 miljoen keer zijn verkocht. Ook ‘De 7 spirituele wetten van succes’ is zo’n bestseller. De richtlijnen die in dit boek staan aangegeven zijn niet alleen toe te passen op je financiële situatie, maar ook op andere aspecten van het leven. De ‘wetten’ tonen aan dat succes in de praktijk lang niet altijd het resultaat is van hard werken, een zorgvuldige planning en een niet te temperen ambitie. Chopra maakt duidelijk dat er ook op een andere, meer spirituele wijze succes kan worden geboekt. Het boek is een absolute aanrader voor iedereen die rust en ontspanning wil creëren, ook in zijn of haar financiële situatie.

Your Money or Your Life (Vicki Robin, Joe Dominguez, Money Mustache)

Last but not least is er nog ‘Your Money or Your Life: 9 Steps to Transforming Your Relationship with Money and Achieving Financial Independence’. Drie verschillende auteurs hebben een bijdrage geleverd aan dit prachtige en razend interessante meesterwerk. De gedachte achter het boek? Dat een arm leven vanuit bepaalde opzichten mogelijks bevredigender kan zijn dan een rijk leven. Millennial Money noemde dit boek “the best book on money, period” (het beste boek over geld ooit). Het boek leert je in zekere zin het belang van geld te relativeren en maakt duidelijk hoe je ook zonder een groot vermogen toch een bevredigend leven kan hebben. Ook dit is een absolute topper die iedereen eigenlijk gelezen moet hebben.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20