Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Roland Garros vanaf 2021 te volgen op Amazon Prime

Logo Business AM
Business

26/07/2019 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

Het prestigieuze tennistoernooi van Roland Garros kan vanaf 2021 rechtstreeks gevolgd worden op Amazon Prime. De Franse tennisfederatie (FFT) heeft de tv-rechten op het toernooi voor de jaargangen 2021 tot 2023 toegewezen aan France Télévisions en aan de Amerikaanse webwinkel. Op die manier maakt Amazon een opgemerkte entrée in de Franse sportwereld.

Amazon zendt al tennis uit in de VS en Groot-Brittannië. In die landen beschikt het sinds 2017 over de rechten op alle grote ATP-toernooien. Maar met Roland Garros haalt Amazon nu ook een eerste Grand Slam-toernooi binnen.

Hoeveel de Amerikanen voor die tv-rechten moesten ophoesten is niet bekendgemaakt. De Fédération Française de Tennis laat wel weten dat daarvoor 25% meer is betaald dan de voorbije 3 jaar. Het zou gaan om zo’n 20 miljoen euro per jaargang. Een klein bedrag in vergelijking met de tv-rechten voor bijvoorbeeld het toernooi van Wimbledon. Daar betaalt men jaarlijks 70 miljoen euro.

Roland Garros: straks ook tennis bij regen en na zonsondergang

De Franse tennisfederatie had gehoopt meer te kunnen vragen. Vooral omdat de tenniswedstrijden dankzij de grote renovatiewerken in de Parijse tennistempel straks ook kunnen doorgaan bij regen en na zonsondergang. Daarvoor wordt dit jaar nog een dak gebouwd op het hoofdcourt Philippe Chatrier. In 2021 komt er dan ook nog een kunstlichtinstallatie bij.  

Volgens Bernard Giudicelli, de voorzitter van de FFT, zal Amazon 10 avonden lang gratis uitzendingen verzorgen voor de abonnees van zijn Prime-dienst. De Amerikanen verwierven de rechten voor de wedstrijden die op het court Simonne-Mathieu (het op twee na grootste court van het toernooi) worden gespeeld  en de kwartfinales.  De halve finales en de finale worden dan een co-productie tussen Amazon en France Télévisions.

Giudicelli denkt dat Amazon beter geplaatst is om jongeren te bereiken, omdat die zich grotendeels van het medium televisie afkeren. Eurosport, dat 27 jaar lang de wedstrijden uitzond, bood dit jaar niet mee op de rechten en blijft dus met lege handen over. Al behoudt het de rechten voor enkele andere Europese landen.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO