Reiskosten besparen is een kunst

Na een hectische periode kan het zijn dat je er echt helemaal aan toe bent om er even tussenuit te gaan. Echter wil je niet direct de jackpot betalen en op een slimme manier omgaan met je budget. Om op reiskosten te besparen kan je verschillende dingen doen die voorafgaand aan je tripje van toepassing zijn of gedurende je verblijf ter plaatse. Het is namelijk zo dat op je reiskosten besparen niet enkel een aspect kan zijn in de aanloop van je reis. Ook gedurende je reis zijn er tal van mogelijkheden om slim met je geld om te gaan en niet je hele spaarpot te legen. Wellicht wil je met het oog op je aanstaande vakantie graag op je reiskosten besparen. Lees dan vooral verder en laat je inspireren door tal van creatieve tips.

Hoe kan je op je reiskosten besparen voor vertrek?

Het klinkt heel simpel, maar een goede zet om op je reiskosten te besparen, is het in de gaten houden van aanbiedingen. Wellicht heb je een bepaalde plaats of specifiek gebied in gedachten waar je graag naartoe zou willen, laat je dan door diverse reisorganisaties informeren en laat daar waar mogelijk een zoekopdracht opslaan. Zo krijg je een bericht wanneer de gewenste reis voor het gewenste budget zich aandient. Hierdoor kan het soms een flinke poos duren voor je de gewenste reis te pakken hebt, maar op die manier kan je op je reiskosten besparen en heb je iets om je op te verheugen.

Daarnaast kan je voor aanvang op je reiskosten besparen door ver vooruit te boeken. Uiteraard wordt er ook gezegd dat je juist last minute moet boeken om zo op je reiskosten te kunnen besparen. Echter is het veelal toch raadzaam om ver vooruit te boeken, met name omdat je anders wellicht achter het net vist. Want wie zegt dat die reis onder het last minute aanbod zal gaan vallen en wie geeft je de garantie dat jij een van de gelukkigen bent die van de last minute mogelijkheid gebruik mag gaan maken. Niemand, dus daarom kan je beter eieren voor je geld kiezen en ver van tevoren boeken. Bovendien geldt voor touroperators en organisaties op dat moment nog heel wat beschikbaarheid, wat de productiekost van de reis hoe dan ook goedkoper maakt.

Hoe kan je op je reiskosten besparen tijdens je reis?

Dat lijkt allicht wat tegenstrijdig want een vakantie neem je om te resetten, te ontspannen en niet op de kleintjes te letten. Echter kan het weldegelijk helpen om op je reiskosten te besparen, door de volgende handelingen te doen.

Of het nu een stedentrip of een strandvakantie, een sportieve of relaxvakantie betreft, je bent al gauw geneigd om alle nodige consumpties buiten de deur te gebruiken. Dat begint ‘s ochtends al met je kopje koffie of thee, daarna moet er ontbeten, geluncht en gedineerd worden en zijn er nog de nodige versnaperingen tussendoor nodig. Daar waar je thuis iets simpels uit de ijskast trekt, moet het op vakantie opeens met allerlei toeters en bellen. Bedenk je dat minder eigenlijk meer is en dat je wanneer je op bepaalde consumpties een stop zet, je al flink wat reiskosten kan besparen. Neem bijvoorbeeld zelf een hervulbare waterfles mee, zo heb je altijd wat te drinken. Overal is een kraan en het hoeft niets te kosten om die te vullen. Bekijk uiteraard van tevoren wel goed of in het gebied waar je naar afreist het water uit de kraan wel gedronken kan worden.  Het is slechts een klein voorbeeld van hoe je op je reiskosten kan besparen wanneer je reeds ter plaatse bent.

Vervoer is een kostbaar aspect

Een belangrijk aspect van je reis en een mogelijkheid om op je reiskosten te besparen, is het vervoer dat je kiest. Niet enkel het vervoer dat je naar het gewenste land vervoert, maar ook het vervoer dat je ter plaatse inzet. Ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig, de trein of de auto. Vroeger werd er om op dergelijke reiskosten te besparen ook wel gekozen om te liften. Wanneer je dan naar een bepaalde bestemming wenste af te reizen, ging je langs de kant van de weg staan met een kartonnen bord met daarop de bestemming. Op uitzonderingen daargelaten ging dit toentertijd goed en vonden mensen het een fijne manier van reizen en een fijne manier om op hun vervoersreiskosten te besparen. Tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om je auto te delen. De trend wordt vandaag de dag groter en benoemd als ‘autodelen’.

Wanneer je op je plaats van bestemming bent, bedenk je dan dat de keuze die je daar maakt over de manier waarop jij je zal verplaatsen, ook weldegelijk een mogelijkheid is om op je reiskosten te besparen. Zo is het wellicht een voor de hand liggende keuze om na het landen op het vliegveld met een taxi richting het hotel te gaan. Puur voor de verwennerij en ook een beetje de gemakzucht van de situatie. Echter scheelt het vaak aanzienlijk wanneer je met het openbaar vervoer naar je plaats van bestemming afreist. Het kost je allicht wel wat extra gesjouw met koffers en andere bagage, echter heb je zo flink op je reiskosten weten te besparen.

 

 

Meer