Reddit-beleggers van WallStreetBets voor meer dan 2 miljoen dollar opgelicht in crypto

Een aantal cryptobeleggers die deelnemen aan de subreddit WallStreetBets werden via een account op Telegram opgelicht voor 2 miljoen dollar aan Binance-munten. Dat meldde het persagentschap Bloomberg dinsdag.

Het legertje investeerders van de subreddit, inmiddels beroemd en berucht van de GameStop-beurssaga, heeft vijanden tussen zijn rangen zitten. Dinsdag werden er verschillende gebruikers van de subreddit opgelicht op Telegram.

Op de beveiligde messenger-app konden leden via een ‘vertegenwoordiger van de subreddit’ zogezegd investeren in een nieuwe cryptomunt genaamd ‘WSB’, wat de afkorting is voor WallStreetBets. De ongelukkigen werden aangemoedigd om Binance of Ether te verzenden om de exclusieve ‘WSB Finance’-munten te ontvangen. Die kwamen echter nooit aan.

2 miljoen aan Binance en Ether-bedragen onbekend

De digitale portemonnee die verbonden was aan het Telegram-account haalde enkele uren later 3.451 Binance-munten op, ofwel meer dan 2 miljoen dollar. Hoeveel geld er overgeschreven werd in Ether-munten is niet duidelijk.

Sommige investeerders voelden de bui al hangen en vroegen zich luidop af waar de ‘WSB’-munten bleven. Het account, dat overigens niets te maken heeft met het bestuur van WallStreetBets, vertelde hen dat er een probleem was met de server waardoor de verdeling vertraging opliep.

‘Even een Lamborghini kopen’

De Telegram-account in kwestie heeft enkele Redditors slim om de tuin geleid door zichzelf ‘WallStreetBets – Crypto Pumps’ te noemen, waardoor er de illusie ontstond dat de account officieel samenwerkte met de Reddit-beleggers.

Ondertussen is de account verdwenen van Telegram. Het laatste bericht op het account las als volgt: ‘Ik ga nu even een Lamborghini kopen’.

Tot op vandaag is het bespreken van cryptomunten verboden op WallStreetBets, met enkele zeldzame uitzonderingen.

Sinds maart heeft onze dagelijkse Business AM Express nieuwsbrief ook een verkorte versie op Telegram. U kan de app volledig gratis downloaden via de App Store voor iOS en op Google Play voor Android. U kan zich inschrijven op onze nieuwsbrief op Telegram door hier te klikken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20