Reddit haalt na WallStreetBets-saga 250 miljoen dollar op

Twee weken na de de beleggersmanie van het eigen forum WallStreetBets, haalt forum Reddit 250 miljoen dollar op. Reddit is intussen 16 jaar jong.

Het geld verdubbelt de waardering van Reddit naar 6 miljard dollar. Het bedrijf zou het geld gebruiken om de headcount te verdubbelen en meer in te zetten op video. Dat is een logische beslissing na de aankoop van Dubsmash in december. Dubsmash moet de concurrentie aangaan met TikTok. Het is niet duidelijk wie de investeerders zijn. Eerder zette Tencent wel al de schouders onder het nieuwsforum.

Een ouderwets tekstforum met veel invloed

Reddit ontstond in 2005. Het netwerk bleef lang onder de radar bij het grote publiek, omdat het lang een traditioneel forum bleef. Geen flashy video bij Reddit, maar grotendeels tekst, in scherp contrast tot Facebook, Twitter of Snapchat.

In januari organiseerde WallStreetBets, een speculantenforum, een shortsqueeze op verschillende hedgefunds door GameStop-aandelen te kopen. Er gingen ettelijke miljoenen verloren. Het aantal leden steeg exponentieel van 1 naar 8 miljoen op een week tijd.

Ohanian en Huffman

Opvallend: Reddit werd opgericht door Alexis Ohanian en Steve Huffman. De twee gingen in 2009 een tijdlang weg van Reddit hun eigen gang. Maar in 2014 kwamen ze beide weer aan boord om het forum ‘uit de rioolputten te halen’. Ohanian zette op zijn beurt een stapje opzij na de George Floyd-protesten om plaats te maken voor ‘een kandidaat van kleur’.

Lees ook: Crash GameStop: Hadden Reddit-beleggers zware verliezen kunnen voorkomen door naar beursgeschiedenis Volkswagen te kijken?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20