Rally op Europese beurzen gaat ongestoord verder

Er lijkt momenteel geen einde te komen aan de rally die de Europese beurzen vorige week hebben ingezet. Barco was maandagochtend de koploper in de Bel20.

De Bel20 heeft de start van de beursweek goedgemutst ingezet. De Belgische sterindex won 0,3 procent met Barco aan het hoofd van het peloton. Het displaybedrijf deed er maandagochtend 1,1 procent bij. AB InBev was dan weer de hekkensluiter. Het aandeel ging er 0,4 procent op achteruit.

Dividendverwachting ING en KBC

Het aandeel van de grootbank ING ging er 0,95 procent op vooruit. Kepler Cheuvreux verwacht dat de grootbank dit jaar een dividend van 1,07 euro per aandeel zal uitkeren. Het dividend voor dit jaar zal volgens het beurshuis 0,11 euro bedragen aangevuld met een inhaaldividend over 2019 en 2020, en een interimdividend over 2021.

Voorts verwacht het beurshuis dat KBC bij de jaarvergadering een dividend van 0,51 euro bruto per aandeel zal goedkeuren. Kepler Cheuvreux denkt ook dat de grootbank in het vierde kwartaal een inhaaldividend zal uitkeren van 4,68 euro.

Vaccin AstraZeneca

De Eurostoxx50 deed er 0,5 procent bij. Dialog Semiconductor was één van de sterkere stijgers in het buitenland. Het aandeel schoot omhoog met 17 procent na een Japans overnamebod.

Het coronavaccin dat AstraZeneca en de Universiteit van Oxford ontwikkelen, lijkt weinig bescherming te bieden tegen milde ziekteverschijnselen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse variant. Dat schreef The Financial Times vandaag op basis van een studie die maandag uitkomt. Het aandeel verloor 1,3 procent na het luiden van de openingsbel.

Veolia Environnement heeft zondag een overnamebod gelanceerd op haar concurrent Suez. Het aandeel van Veolia Environnement daalde met 1,1 procent en dat van Suez met 0,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20