PS wil de vierdaagse werkweek invoeren

Vandaag komt de PS in Luik samen voor een ideologisch congres. Daar zullen ze de nieuwe richting voor de partij voorstellen. Ze zullen zich daar, onder andere, uitspreken voor de vierdaagse werkweek. Het congres moet een nieuwe start betekenen voor de Franstalige socialisten.

De Franstalige socialisten pleiten op hun congres voor het invoeren van de vierdaagse werkweek, maar dan wel zonder verlies van loon en met aanvullende aanwervingen. Dat schrijft De Morgen. 

Armoede

De vierdaagse werkweek is iets dat al langer door de hoofden van de PS-politici spookt. In 2016 was het voorzitter Di Rupo die het idee al eens voorstelde op de radio, maar nu pleiten ze er dus echt ook voor. De PS zou er met een “sociale bonus” ook voor willen zorgen dat er niemand onder onder de armoededrempel belandt. 

Links

Het congres moet de nieuwe basis gaan vormen voor de socialisten in België. Di Rupo reageert alvast positief door het een “nieuwe horizon” te noemen voor de PS. Zo blijven ze, zo meent Di Rupo, “resoluut links verankerd”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20