Aziatische carrièretijgers: president Zuid-Korea wil het maximaal aantal uren werktijd in de week vastleggen op 80 uur

Dat mensen in economische titaan Zuid-Korea vaak overwerkt zijn, is een understatement van jewelste. En de workaholic-cultuur zou met een nieuwe hervorming nóg meer op de spits kunnen gedreven worden.

Waarom is dit belangrijk?

Zuid-Korea wordt vaak voorgesteld als een van de grote economische tijgers van Azië. Maar op sociaal vlak is niet alles peis en vree in het Land van de Ochtendrust. De natie heeft net een grote truckersstaking achter de rug en de president, de conservatieve Yoon Suk-yeol, bepleit een impopulaire maatregel.

In het nieuws: De president van Zuid-Korea wil een heel pakket hervormingen doordrukken, waaronder een drastische verhoging van de toegestane arbeidstijd. Koreanen zouden wel eens 80-urige werkweken kunnen krijgen, terwijl te lange werkdagen in het land al als een probleem voor de volksgezondheid worden gezien.

  • "Het is impopulair, maar noodzakelijk", zegt president Yoon Suk-yeol, die een reeks hervormingen verdedigt die hij het komende jaar wil doorvoeren. Een van de punten die de meeste
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer