Populisme groeit: de helft van de Belgen vindt dat de maatschappij niet werkt

Marktonderzoeksbedrijf Ipsos brengt een grote peiling naar buiten over populisme. Aan de hand van een aantal stellingen werden mensen wereldwijd bevraagd. Wat blijkt: ook Belgen zijn ontevreden over het land, maar zijn het minder vaak eens met harde standpunten dan de rest van de wereld.

Waarom is dit belangrijk?

Populisme scoort, ook in de peilingen in België. Met de federale en regionale verkiezingen in het vooruitzicht is het uitkijken naar de score van populistisch links én rechts.

Genoteerd: Belgen scoren telkens onder het gemiddelde op populistische stellingen, alhoewel de percentages soms hoog liggen.

  • Met de stelling "Onze maatschappij werkt niet" is exact 50 procent van de ondervraagde Belgen het eens. Nog eens 30 procent zegt het niet te weten. Het wereldwijde gemiddelde ligt hoger, 57 procent. Opmerkelijk is ook dat het percentage ja-stemmers afneemt doorheen de jaren: in 2019 was dit nog 64 procent.
  • De meerderheid van de Belgen gelooft niet dat de traditi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer