Pfizer Puurs mogelijke productielocatie voor coronavaccin

De fabriek van het Amerikaanse farmaconcern Pfizer in Puurs is uitgekozen als een van de vier productiecentra voor een mogelijk coronavaccin dat het bedrijf aan het ontwikkelen is. Pfizer hoopt dit jaar nog een vaccin goedgekeurd te krijgen. Dan zouden snel al miljoenen doses kunnen worden geproduceerd.

Samen met het bedrijf BioNTech, gespecialiseerd in immunotherapie, werkt Pfizer aan vier vaccinkandidaten. Vorige week kregen de eerste vrijwilligers een vaccin toegediend en inmiddels zijn in de Verenigde Staten de klinische tests gestart.

Vier maanden

Albert Bourla, topman van Pfizer, wijst op de bijzonder korte periode waarin het bedrijf de overstap van preklinische studies naar menselijke testen heeft gemaakt. Dat proces heeft amper vier maanden in beslag genomen. ‘Dit toont aan dat het bedrijf al zijn krachten in de strijd gooit,’ benadrukte de topman.

In afwachting van een goedgekeurd vaccin bereiden beide bedrijven alvast een verhoging van hun wereldwijde productiecapaciteit voor. Naast productievestigingen in drie Amerikaanse staten werd in een eerste fase ook de vestiging in Puurs voor de productie van vaccins tegen het virus COVID-19 geselecteerd.

Pfizer hoopt nog in de loop van miljoenen doses te kunnen afleveren. Volgend jaar zouden meer locaties worden aangeduid en zou de capaciteit naar een totaal van honderden miljoenen kunnen worden opgevoerd.

Erkenning

‘We zijn ontzettend trots dat Pfizer Puurs een belangrijke rol kan spelen in de wereldwijde productie van een potentieel vaccin om deze pandemie te kunnen bestrijden,’ betoogde Luc Van Steenwinkel, de topman van Pfizer Puurs. ‘Dit is een bevestiging van de troeven die onze fabriek op wereldniveau kan voorleggen. Bovendien is dit ook een erkenning voor de kennis en ervaring van onze werknemers.’

Bij Pfizer in Puurs werken bijna drieduizend mensen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20